Παρουσίαση επετειακού λευκώματος “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821”

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος “Σαντορίνη 1821-2021”, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project), οι Εκδόσεις Καλλίστη και το Ίδρυμα Λουκά & Ευαγγέλου Μπελλώνια έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή 21/11, ώρα 19:00, την παρουσίαση του επετειακού τόμου “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821.

Η παρουσίαση του τόμου θα γίνει στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά*, από τους συντελεστές της έκδοσης, ιστορικούς/ερευνητές, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι του εκδοτικού οίκου “Καλλίστη” και της Θηραϊκής Εταιρείας.

Κατά τη φετινή χρονιά, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Σαντορίνης, πραγματοποίησε σειρά δράσεων και εκθέσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Κεντρικό στοιχείο των δράσεων είναι η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η ανάδειξη και προστασία των μνημείων, καθώς επίσης και η στήριξη στα μικρά μουσεία του νησιού.

Η κεντρική έκθεση με τίτλο “Σαντορίνη και Επανάσταση του 1821” φιλοξενήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, όπου παρουσιάστηκε η ζωή στη Σαντορίνη πριν, κατά τη διάρκεια, και αμέσως μετά την Επανάσταση, με πρωτότυπα έγγραφα, επιστολές, χάρτες, έργα τέχνης, χαρακτικά και αντικείμενα της περιόδου. Στο πλαίσιο της έκθεσης εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Καλλίστη ένα καλαίσθητο πολυτελές λεύκωμα με τίτλο “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821”, που περιέχει όλα τα παραπάνω στοιχεία, με συμμετοχές από ιστορικούς και ερευνητές. Στο λεύκωμα παρουσιάζονται για πρώτη φορά αδημοσίευτα έγγραφα και επιστολές τις εποχής, χάρτες, χαρακτικά, έργα τέχνης, καθώς και άρθρα για τις δράσεις του 2021.

Το λεύκωμα θα διατίθεται στη διάρκεια της εκδήλωσης από τις Εκδόσεις “Καλλίστη” στην τιμή των 25 ευρώ.

Για όσους δεν μπορέσουν να παρευρεθούν και να το αποκτήσουν επί τόπου, το λεύκωμα είναι επίσης διαθέσιμο και από το Atlantea eshop εδώ (χωρίς κόστος μεταφορικών εντός Σαντορίνης).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η μουσική παράσταση “Αναδρομές”, με έργα από την εποχή Μπαρόκ μέχρι τις μέρες μας. Στο βιολί ο Αντώνης Πρέκας και στο πιάνο ο Γιώργος Ρούσσος.

*Με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Ώρα προσέλευσης 18:30. Για την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης, απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού rapid/μοριακού τεστ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη