Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου “κυκλοφορούν ασφαλώς” και διακρίνονται!

Σημαντικές διακρίσεις έχει πετύχει τα τελευταία δύο χρόνια το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου Θήρας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας, με θέμα “Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!”.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”, για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίησή των παιδιών στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης, μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων, με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθούν οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες.

Στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας που αφορούσε τη σχολική χρονιά 2020-2021, το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία εφαρμογής με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0, καθώς και το 2ο βραβείο στην κατηγορία ταινίας/σποτ. Ακολουθούν παρακάτω οι δημιουργίες-συμμετοχές του σχολείου στον διαγωνισμό, οι οποίες προέκυψαν ως μεταγνωστικές δραστηριότητες του εκπαιδευτικού σεναρίου “Τον Κ.Ο.Κ ευλαβικά τηρώ, με ασφάλεια κυκλοφορώ!”.

– Εφαρμογή με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0
Πρόκειται για ένα ψηφιακό web 2.0 εργαλείο, το THINGLINK, με το οποίο μπορούμε να εμπλουτίσουμε μια εικόνα με κείμενο, άλλες εικόνες, συνδέσμους, ήχο, απλά προσθέτοντας ετικέτες σε όποιο σημείο επιθυμούμε. Το THINGLINK δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την υποστήριξη και τη συνεργασία των γονέων. Το κάθε παιδί ζωγράφισε στη μακέτα και ηχογράφησε τη συμβουλή που δίνει στους οδηγούς. Στο THINGLINK ενσωματώθηκε η σκαναρισμένη ζωγραφιά και προστέθηκαν οι ετικέτες με τις ηχογραφήσεις στα αντίστοιχα σημεία, τα οποία και δίνουν ενέργεια στην εικόνα.

– Ταινία/σποτ
Πρόκειται για ένα βίντεο που περιλαμβάνει μικρά αυτοτελή βίντεο, μέσα από τα οποία τα παιδιά-πρωταγωνιστές δίνουν συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής στους οδηγούς. Το βίντεο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την υποστήριξη και τη συνεργασία των γονέων των παιδιών.

Το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου είχε λάβει μέρος και στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας (σχολική χρονιά 2019-2020) όπου επίσης είχε κατακτήσει το 1ο βραβείο για στην κατηγορία εφαρμογής με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0, έχοντας φτιάξει ένα e-book με τίτλο “Ασφαλώς κυκλοφορώ”. Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο, στο λεπτό 17:51.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Δήμος Θήρας, τις επόμενες ημέρες θα διοργανώσει τελετή βράβευσης για να συγχαρεί τους μαθητές και νηπιαγωγούς, για τις σημαντικές διακρίσεις που έφεραν στο νησί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη