Παρουσίαση βιβλίων “Εξήντα χρόνια τρύγος” και “Εξαρτάται” στη Σαντορίνη

Ο Δήμος Θήρας και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν την Παρασκευή 17/6, ώρα 19:00, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά, τιμητική εκδήλωση για το συγγραφικό έργο του Γιάννη Μπουτάρη και της Μαρίας Μαυρικάκη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα νέα βιβλία των συγγραφέων “Εξήντα χρόνια τρύγος” και “Εξαρτάται – Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση”. Τα δύο βιβλία παρουσιάζουν τις πραγματικές ιστορίες των πρωταγωνιστών τους, στην πρώτη περίπτωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης και νυν Προέδρου του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ στη δεύτερη τις ιστορίες “επτά διαφορετικών φωνών”, όπως τις συγκεντρώνει η συγγραφέας Μαρία Μαυρικάκη.

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι: Πέτρος Βαμβακούσης – οινολόγος, Γιάννης Κουλελής – οινικός σύμβουλος και WSPC Tutor, Ξενοφών Φύτρος – φιλόλογος και συγγραφέας.

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει η Αντιδήμαρχος Θήρας Σοφία Κίτσου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Εξήντα χρόνια τρύγος…
Με τη χαρακτηριστική ευθύτητά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ανιστορεί την προδιαγεγραμμένη –λόγω οικογενειακής παράδοσης– ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας. Περιγράφει το τέρας του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει και τη βοήθεια που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους. Πολιτικές θέσεις και αμφιλεγόμενα στοιχεία της συμπεριφοράς του, τα οποία έχουν διχάσει τον δημόσιο διάλογο, ξεπηδούν στην αφήγησή του πλάι σε σπαράγματα από έντονες οικογενειακές στιγμές και αποτυπώνουν τη θυμοσοφία, το χάρισμα, τις αντιφάσεις και τελικά τον απολογισμό του οινοποιού κυρ Γιάννη. Εξήντα χρόνια τρύγος δεν του αρκούν. Η αφήγησή του ολοκληρώνεται με το απραγματοποίητο, μέχρι στιγμής, όραμά του.

Εξαρτάται – Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση
Πώς πορεύεσαι στη ζωή όταν έχεις στην οικογένειά σου ή στο στενό σου περιβάλλον έναν άνθρωπο παγιδευμένο στις ουσίες; Επτά διαφορετικές φωνές αφηγούνται τα συναισθήματα που τους προκαλεί ο γιος, ο αδερφός, ο φίλος, ο σύντροφος, ο εραστής, που εξαρτάται, καθώς και τη ζωή μαζί του. Ηχεί όμως και η δική του φωνή, κοφτερή, χωρίς φτιασίδια και υπεκφυγές. Σαράντα σύντομα κεφάλαια, ο συνεχής αγώνας για την επούλωση των τραυμάτων, κωμικοτραγικά συμβάντα με ροκ μουσική και πικρό χιούμορ, τα θεραπευτικά προγράμματα και οι υποτροπές, η μελαγχολία και οι ενοχές, η αναγκαία συγχώρεση και η τελική κάθαρση. Η γυμνή αλήθεια της κάθε πλευράς, ενός “παλαίμαχου χρήστη”, των συγγενών και των φίλων του, σε ένα πλαίσιο συνεξάρτησης, όπου αναδύεται το ανικανοποίητο, το ακόρεστο της ψυχικής έλλειψης.


Και τα δύο βιβλία είναι διαθέσιμα για παραγγελία στο Atlantea eShop και μπορείτε να τα αποκτήσετε στη Σαντορίνη χωρίς κόστος μεταφορικών. Για το “Εξήντα χρόνια τρύγος…” δείτε εδώ και για το “Εξαρτάται” δείτε εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη