Παρουσιάστηκαν οι επίσημες αφίσες για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Κατόπιν πρόσκλησης από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, ο εικονογράφος Ugo Gattoni δημιούργησε τις αφίσες της φετινής διοργάνωσης. Μετά από 2.000 ώρες εργασίας, ο καλλιτέχνης δημιούργησε με λεπτομέρεια ένα πλούσιο και χαρωπό σύμπαν, σε δύο διακριτές αφίσες, κάθε μία εκ των οποίων αιχμαλωτίζει το πνεύμα του Ολυμπισμού και του Παραολυμπισμού αντιστοίχως.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι αφίσες Παρίσι 2024 βρίθουν περίτεχνων λεπτομερειών: πολλαπλά επίπεδα αφηγήσεων, από μια ευρεία επισκόπηση μέχρι κρυμμένες ιστορίες που αποκαλύπτονται μετά από κοντινή εξέταση. Το έργο μεταμορφώνει το Παρίσι σε ένα φανταστικό αθλητικο-κεντρικό αστικό τοπίο όπου εμβληματικά τοπόσημα αναμειγνύονται με αθλητική ενέργεια, ενώ έχουν ενσωματωθεί ποικίλα στοιχεία και σύμβολα που είναι συνώνυμα με τους Αγώνες, περιλαμβανομένων των Ολυμπιακών Δακτυλίων, μασκότ και τοπόσημων όπως ο Πύργος του Άιφελ και ο Σηκουάνας.

Επιπλέον, στις αφίσες αναπαρίστανται πολλά αθλήματα, ιδιαιτέρως τα τέσσερα νέα που περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων: breakdancing, αναρρίχηση, skateboarding και surfing. Αντλώντας έμπνευση από αρ ντεκό επιρροές, οι αφίσες γεφυρώνουν την ιστορική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι του 1900 και του 1924 με τον ενθουσιασμό για τους αναμενόμενους του φετινού καλοκαιριού.

“Όταν μου ζητήθηκε να σχεδιάσω τις επίσημες αφίσες Παρίσι 2024, αμέσως φαντάστηκα μια πόλη-στάδιο, ανοιχτή στον κόσμο, έναν παγωμένο χρόνο στον οποίο μπορείς να περιπλανηθείς μέσα από μικρόκοσμους όπου παρισινά μνημεία και αθλήματα χαρωπά συνυπάρχουν” είπε ο Ugo Gattoni. “Για εμένα, αυτό το σχέδιο πρέπει να είναι διαχρονικό. Βασίζεται στη χρυσή τομή και έχει ένα ισχυρό ακαδημαϊκό θεμέλιο με πολλή αρχιτεκτονική. Η πρωτοτυπία του έγκειται στη σουρρεαλιστική και ουτοπιστική διάστασή του, τόσο όσον αφορά τη σύνθεσή του όσο και τις μυριάδες λεπτομερειών που υπάρχουν σε αυτό”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη