Μαρία Μαυρικάκη. Φωτογραφία: Κάτια Κουτσαφτή

Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, από τις εκδόσεις Αίολος, το μυθιστόρημα της Μαρίας Μαυρικάκη με τίτλο “Περαστικά”.

Η Μαρία Μαυρικάκη έχει στενούς δεσμούς με τη Σαντορίνη, καθώς πέραν της καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της από το νησί, διετέλεσε διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017.

Η ιστορία
Μία ακόμα Επιτροπή ορίζεται στη χώρα μας και συνεδριάζει τακτικά επί μήνες, με τα μέλη της να φλυαρούν και να συγκρούονται χωρίς να καταλήγουν σε κάποιο πόρισμα. Με τον ερχομό του καλοκαιριού, το έργο της Επιτροπής μεταφέρεται σ’ ένα κυκλαδίτικο νησί όπου και δοκιμάζεται στην πράξη.

Τα ερωτικά βάσανα όσων εμπλέκονται στο εγχείρημα παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα συντεχνιακά τους. Τα μέλη της Επιτροπής μπορεί να διαφέρουν στην εικόνα, μοιάζουν όμως μέσα τους ανέλπιστα πολύ. Πονούν, ερωτεύονται και πληγώνονται με τον ίδιο τρόπο, ξεχνώντας πως όλα στη ζωή είναι περαστικά.

Δυο παράλληλες αφηγήσεις, δυο ξεχωριστές φωνές, η μία ψύχραιμη κι η άλλη παθιασμένη, αφηγούνται τα ευτράπελα των μηχανισμών της εξουσίας και της ανίκητης γραφειοκρατίας στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την κυρίαρχη δύναμη του έρωτα, ιδίως όταν αυτός παραμένει ανεκπλήρωτος.

Μπορείτε να το βρείτε και να το παραγγείλετε και από το ηλεκτρονικό κατάστημα του www.santorini.net εδώ. Τα μεταφορικά για συστημένη αποστολή εντός Ελλάδος είναι 3,50 ευρώ, ενώ για Σαντορίνη δωρεάν με παραλαβή από τα γραφεία του καταστήματος.

Διαφήμιση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here