Ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος στο προεδρείο της εκδήλωσης. Στο βήμα ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος

Η πρόταση του σωματείου Διάζωμα για την Πολιτιστική Διαδρομή της Σαντορίνης παρουσιάστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκε, από τον συγκοινωνιολόγο κ. Κωσταντίνο Ζέκκο, ένα σύνολο προτάσεων για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας των κύριων σημείων ενδιαφέροντος, κατά μήκος της προτεινόμενης πολιτιστικής διαδρομής (βλ. παρακάτω), εντός και εκτός των κύριων οικισμών που διατρέχονται από αυτήν.

Στη συνέχεια οι κ. Νίκος Σμιτ και Thomas Greve αναφέρθηκαν στην προτεινόμενη Πολιτιστική Διαδρομή Σαντορίνης που στόχο έχει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη (οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά) ανάπτυξη του τουριστικού προορισμού της Σαντορίνης. Βασικό συνεκτικό στοιχείο αυτού του εγχειρήματος είναι η αξιοποίηση της πλούσιας περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού στο πλαίσιο της ποικιλόμορφης ιδιαιτερότητας και μοναδικότητας του τόπου.

Τους μελετητές παρουσίασε ο Πρόεδρος του σωματείου Διάζωμα κ. Σταύρος Μπένος, ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση που ακολούθησε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Θήρας κ Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας, ο κ. Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της Aegean Airlines και ο κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, Γενικός Διευθυντής της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.

Να σημειώσουμε ότι και οι δύο παραπάνω μελέτες εκπονήθηκαν με αποκλειστική χρηματοδότηση της Aegean Airlines και της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ (της οικογενείας κ. Θανάση Μαρτίνου).

Η κάλυψη του κόστους της εκδήλωσης έγινε επίσης από την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.

Το πλήρες κείμενο των μελετών είναι διαθέσιμο εδώ:
ΜΕΛΕΤΗ ΔΡΟΜΟΣ Ε.Π.Ε – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Β02

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here