“Περαστικά” την Παρασκευή 11/10 στη Σαντορίνη

Το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο “Περαστικά” παρουσιάζει η Μαρία Μαυρικάκη, την Παρασκευή 11/10 στη Σαντορίνη. Η παρουσίαση θα γίνει, στις 19:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά.

Εκεί θα μάθουμε για μία ακόμα Επιτροπή που ορίζεται στη χώρα μας και συνεδριάζει τακτικά επί μήνες χωρίς να καταλήγει σε πόρισμα, αλλά και για τα ερωτικά βάσανα των μελών της. Δυο παράλληλες αφηγήσεις, δυο φωνές, η μία ψύχραιμη, η άλλη παθιασμένη, αφηγούνται τα ευτράπελα των μηχανισμών της εξουσίας και της ανίκητης γραφειοκρατίας στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και την κυρίαρχη δύναμη του έρωτα, ιδίως όταν αυτός παραμένει ανεκπλήρωτος.

Για το βιβλίο της Μαρίας Μαυρικάκη θα μιλήσουν η φιλόλογος από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού κα Ιφιγένεια Γεωργιάδου και ο ιατρός-νευρολόγος κος Πλάτων Μανιάς. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο συγγραφέας και επιμελητής κειμένων κος Ξενοφών Φύτρος, ενώ την καλλιτεχνική συμ-παράσταση θα αναλάβει ο ηθοποιός κος Αλέξανδρος Πανούσης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο ζωγράφος κος Χριστόφορος Ασιμής.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο από τις εκδόσεις Αίολος και αποσπά κολακευτικές κριτικές. Δείτε τη Μαρία Μαυρικάκη να μιλάει για αυτό σε βίντεο από το αρχείο της Web TV του Atlantea.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη