Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες (24/3) με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η χάραξη κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στον Τουρισμό. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης Δωδεκανήσου Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός στην αρχική του τοποθέτηση επεσήμανε ότι πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι η υγεία των πολιτών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διατήρησης επαφών με τις αγορές, με τους tour operators, αλλά και με τις αεροπορικές εταιρείες, για να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε επισκέπτες όταν θα γίνει η άρση των απαγορεύσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη που κράτησε πάνω από δύο ώρες, ο κ. Θεοχάρης άκουσε τις σκέψεις και τις προτάσεις των 14 Αντιπεριφερειρχών/Εντεταλμένων συμβούλων που του εξέθεσαν την κατάσταση στις Περιφέρειές τους, ζήτησαν υποστήριξη για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά κυρίως στάθηκαν στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά το τέλος της κρίσης στο πλαίσιο ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ήταν έκδηλος ο προβληματισμός για το μέλλον και στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι πρωτοβουλίες θα αναληφθούν από την κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, αλλά και σε επίπεδο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, και θα τεθούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Στόχος των πρωτοβουλιών αυτών θα είναι η αποτελεσματική προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι θα υπάρχει συνεχώς ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ότι προετοιμάζεται πρόγραμμα δράσεων, ότι θα σχεδιαστεί ειδική διαδικτυακή καμπάνια που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και ότι θα δοθεί έμφαση και στην ενεργοποίηση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο κος Χρυσοχοΐδης, στην τοποθέτησή του, αποτύπωσε και περιέγραψε όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων -και των εποχιακών- που προήλθαν από τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην βαριά βιομηχανία της χώρας. Ειδικότερα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Προτεραιότητα όλων μας αποτελεί η ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊοϋ. Αναφορικά με τον τουρισμό, επικροτούμε τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για τη στήριξη των εποχιακών εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την εξάπλωση του ιού. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, είναι θετικό που η κυβέρνηση προχωρά έγκαιρα τη διαδικασία της αποζημίωσή τους. Για τις επιχειρήσεις κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους αλλά και τη διατήρηση της ικανότητάς τους να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here