Άνοιξε η πλατφόρμα για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ

Ο Υπουργός Εργασίας, κος Γιάννης Βρούτσης

Σε λειτουργία τέθηκε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 24/3 η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Π.Σ. Εργάνη για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ, προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται και τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις θα δρομολογηθεί και η μείωση των επαγγελματικών μισθώσεων.

Μετά την υποβολή της σχετικής δήλωσης από τους εργοδότες, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν από την 1η Απριλίου τη δική τους αίτηση στην ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr που θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι εργοδότες και εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, κατά τη διαδικασία αυτή, καθώς η ψευδής δήλωση για προσωπικό όφελος επισείει ποινές κάθειρξης, μέχρι και 10 έτη.

Όπως είπε ο κος Βρούτσης στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η αποζημίωση ειδικού σκοπού,θα αρχίσει να καταβάλλεται εντός του Απριλίου, αρχικά στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω διοικητικής εντολής. “Αυτοί οι εργαζόμενοι θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν, όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Να σημειώσω ότι υπάρχει και μία ακόμη κατηγορία, την οποία ως κυβέρνηση αποφασίσαμε να την καλύψουμε με την αποζημίωση ειδικού σκοπού και σε αυτήν εντάσσονται, όσοι βρέθηκαν άνεργοι από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου 2020- είτε οικειοθελώς είτε επειδή το επέλεξε η επιχείρηση” συμπλήρωσε ο κος Βρούτσης.

Ερωτηθείς για το Δώρο Πάσχα, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: “Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους, με μία διαφορά. Οι επιχειρήσεις οι οποίες είτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή είτε έχουν πληγεί, δικαιούνται να μετακινήσουν την πληρωμή του Δώρου Πάσχα. Όμως, οι άλλες επιχειρήσεις θα το πληρώσουν κανονικά, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη