Επιμελητήριο Κυκλάδων: Περιμένουμε εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Ανοιχτή γραμμή για τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των μελών του

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει πως έχοντας λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των μελών του βρίσκεται με όλες του τις δυνάμεις σε ετοιμότητα για κάθε θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, για να ενημερώνει και να ενημερώνεται για όσα αφορούν την επιχειρηματικότητα στην ευαίσθητη περιοχή των Κυκλάδων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και απαντούν καθημερινά στα ερωτήματα που λαμβάνουν από τις επιχειρήσεις-μέλη, ενώ παράλληλα καταγράφεται και αναρτάται στη διαδικτυακή πύλη e-kyklades.gr κάθε νέο μέτρο και απόφαση που λαμβάνεται για άμεση ενημέρωση και διευκόλυνση των μελών.

“Είναι γεγονός πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πρωτόγνωρη με δυσμενείς επιπτώσεις στην ήδη επιβαρυμένη μας οικονομία. Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης εκτιμούμε πως έχει υπάρξει μέχρι τώρα άμεση και όσα μέτρα οικονομικής στήριξης έχουν ανακοινωθεί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο θεωρούμε ότι η αποτελεσματικότητά τους θα κριθεί από την ταχύτητα εφαρμογής των μέτρων αυτών, τα οποία θα πρέπει να ενταθούν και να εξειδικευθούν περαιτέρω προκειμένου να ενισχυθεί το συντομότερο δυνατόν η πληγείσα οικονομία. Ειδικότερα για την περιοχή των Κυκλάδων, όπου η οικονομία βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν και όσων πρόκειται να ανακοινωθούν για τον τουρισμό” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, εκτιμώντας ότι τα μέτρα δεν επαρκούν, το Επιμελητήριο δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί με κάθε πρόσφορο τρόπο τα μέτρα εκείνα που θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις του νομού, με τις ιδιαιτερότητές του, ώστε να σταθούν όρθιες.

Για τον λόγο αυτό επισημαίνει πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και τροφοδοτεί με πολλούς τρόπους την κεντρική εξουσία με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για την άμεση αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων που ενδεχομένως να μην καλύπτονται από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Για την αποτελεσματικότερη καταγραφή κάθε περίπτωσης, έχουμε δημιουργήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση covid_protaseis@cycladescc.gr, όπου οι συλλογικοί φορείς αλλά και όλα τα μέλη μπορούν να στέλνουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να προωθηθούν αρμοδίως.

“Προτείνουμε επίσης σε όλα τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας να μην μείνουν ανενεργοί, αλλά να εκμεταλλευτούν το διάστημα της κρίσης προς όφελος των επιχειρήσεών τους, να καλύψουν τα τυχόν κενά και να βελτιώσουν τις υποδομές και την οργάνωσή τους -στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό- ώστε η λήξη του συναγερμού να μας βρει όλους πιο έτοιμους για τη μετάβασή μας στην επόμενη μέρα. Μέχρι τότε #ΜένουμεΣπίτι, #ΜένουμεΑσφαλείς και #ΕίμαστεΑισιόδοξοι ότι η δοκιμασία αυτή θα μας κάνει πιο υπεύθυνους και καλύτερα προετοιμασμένους απέναντι στις νέες προκλήσεις” καταλήγει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη