Τηλεδιάσκεψη Χ. Θεοχάρη με φορείς της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού

Σε διεθνή συντονιστική τηλεδιάσκεψη φορέων της τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ). Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΠΟΤ Zurab Pololikashvili και είχε ως αντικείμενο τις συνέπειες στον κλάδο από τον COVID-19.

Κατά την τοποθέτησή του ο κος Θεοχάρης έθεσε ως κύρια προτεραιότητα την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού και ως πρώτο μέλημα αναφορικά με τον τουρισμό την αποζημίωση των εργαζομένων στον χώρο, καθώς και την περαιτέρω επιμόρφωσή τους για να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Σχετικά με τις επιχειρήσεις ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους καθώς και η διατήρηση της ικανότητας να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να δημιουργηθεί Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ, μια πρωτοβουλία στην οποία θα συνδράμει και ο κος Θεοχάρης ως προεδρεύων της ευρωπαϊκής ομάδας, και να κρατήσουν ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας. Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ θα αποστείλει εντός της ερχόμενης εβδομάδας έγγραφο εργασίας ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας, η Dr.Fang Liu, Γενική Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, η E. Reyes Maroto, Υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, ο Alexandrede Juniac, Γενικός Διευθυντής της IATA, ο Adam Goldstein, Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA (κρουαζιέρα) και η Angela Gittens, Γενική Διευθύντρια της ACI (αεροδρόμια).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη