Περιβαλλοντική “ΑπόΔΡΑΣΗ” στη Σαντορίνη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), το Σάββατο και την Κυριακή 4-5/6, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας μαζί με την Attica Group και την Aegean Rebreath αναλαμβάνουν δράση για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής της Σαντορίνης. Για αυτό το διήμερο έχουν προγραμματιστεί διευρυμένες δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών, χαρτογράφησης επιβαρυμένων ζωνών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας, στην παραλία του Μονολίθου και στην Καλντέρα.

Οι δράσεις καθαρισμού, που διεξάγονται στο πλαίσιο συμμετοχής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας στο Δίκτυο Μπλε Δήμων, θα ξεκινήσουν και τις δύο ημέρες από την παραλία της Βλυχάδας στις 10:00. Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.

Αυτή θα είναι η 3η περιβαλλοντική “ΑπόΔΡΑΣΗ” από την Attica Group, μετά την Νάξο τον περασμένο Νοέμβριο και την Κω τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος υπευθυνότητας “Πλέουμε Μαζί”, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού και τη συνεισφορά των εργαζομένων του Ομίλου σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Από τους καθαρισμούς θα τροφοδοτηθούν οι σταθμοί συλλογής θαλάσσιων και παράκτιων απορριμμάτων που έχουν εγκατασταθεί στα λιμανάκια της Βλυχάδας και του Μονολίθου, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με τέσσερις χωριστούς κάδους ανακύκλωσης για πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί και αλιευτικά εργαλεία. Οι κάδοι διαθέτουν την ανάλογη σήμανση, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο, πολίτες και αλιείς να ανακυκλώνουν παράκτια και θαλάσσια απορρίμματα. Το σύνολο των συλλεχθέντων υλικών από τους καθαρισμούς θα καταγραφεί στη βάση δεδομένων βενθικών και παράκτιων απορριμμάτων της Aegean Rebreath και στη συνέχεια θα διοχετευθεί από τις δημοτικές αρχές σε μονάδες ανακύκλωσης ή επαναξιοποίησης (upcycling). Παράλληλα τα αλιευτικά εργαλεία από τους σταθμούς και τις δράσεις καθαρισμού θα παραδοθούν στο πρόγραμμα Blue Cycle για επαναξιοποίηση και περαιτέρω δημιουργία νέων προϊόντων.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη