Πιέσεις για να ανοίξει η μονάδα τεχνητού νεφρού στο Γ.Ν. Θήρας

Απαντήσεις από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας για την κατάσταση που υφίσταται στο τμήμα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας, υπό τον κίνδυνο να μείνουν οι νεφροπαθείς της Σαντορίνης χωρίς υποστήριξη και θεραπεία, καθώς η μονάδα του νοσοκομείου δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στα 3,5 χρόνια λειτουργίας του ΓΝΘ, ενώ για την ιδιωτική μονάδα έχει δρομολογηθεί έξωση.

“Το απαράδεκτο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι ο γιατρός που υπηρετεί στο ιδιωτικό κέντρο είναι ο ίδιος γιατρός που εδώ και μήνες έχει προσληφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας ως νεφρολόγος και υπεύθυνος για τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού (!) με παχυλό μισθό και δωρεάν στέγη χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας του τεχνητού νεφρού και οι ασθενείς να μην εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο” τονίζεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κάνει λόγο για απροκάλυπτο εμπαιγμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί επίσης τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση συνολικά να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού, “ώστε να εξασφαλιστεί όχι απλά η ποιότητα ζωής των νεφροπαθών του νησιού, αλλά και η ίδια η επιβίωσή τους”.

Από την πλευρά του, το Γ.Ν. Θήρας έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα 2/12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του νοσοκομείου και των νεφροπαθών του νησιού, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση του Νεφρολογικού Τμήματος και του προσωπικού αυτού, ενώ διατυπώθηκαν εκτιμήσεις και προσδοκίες για τη λειτουργία του. “Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, επί του παρόντος αρκούμαστε στα ανωτέρω, διαβεβαιώνοντας κάθε ενδιαφερόμενο ότι έχουμε προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια” αναφέρει η ανακοίνωση του Γ.Ν. Θήρας.

Στο μεταξύ, ο βουλευτικής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος απέστειλε επείγον υπόμνημα για το θέμα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση και να προχωρήσει στην απόσπαση ενός τουλάχιστον νεφρολόγου, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα η μονάδα του νοσοκομείου.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό συναντήθηκαν χθες (3/12) στην Αθήνα ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Θήρας με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΑΕΜΥ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θήρας κο Αντώνη Σιγάλα, υπήρξε η διαβεβαίωση για υπουργική απόφαση απόσπασης ενός νεφρολόγου και εξειδικευμένης νοσηλεύτριας σε τρεις ημέρες.

Για σήμερα (4/12) το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα ενημερωτική συνάντηση στο Γ.Ν. Θήρας, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα γίνει τηλεδιάσκεψη με την ΑΕΜΥ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη