Πιο κοντά στη Σύρο η επένδυση των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood

Ψηφίσθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση καθεστώτος Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα

Ψηφίσθηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. Εναρμονίζοντας την Ελληνική νομοθεσία με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης Αμερικανών επενδυτών για τη δημιουργία μόνιμων studioς του Hollywood και ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου στη Σύρο.

“Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την πρωτοβουλία που αναλάβαμε, πριν από ένα χρόνο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την προσέλκυση επενδύσεων στο χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προσθέτοντας: “Είμαστε οι πρώτοι που καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση επώνυμων σκηνοθετών και παραγωγών που προέρχεται από την κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood και υπήρξαμε η αφορμή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ψήφιση του σημερινού νομοσχεδίου. Ευχαριστώ τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Λευτέρη Κρέτσο για την αμέριστη συμπαράστασή του και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, που από την πρώτη στιγμή στήριξε το όλο εγχείρημα, με συνέπεια τα σημερινά θετικά αποτελέσματα”.

Print Friendly, PDF & Email