Πιστοποίηση Vegan/Vegeterian για τα κρασιά του Οινοποιείου Χατζηδάκη

Το επόμενο βήμα, συνεχίζοντας με οδηγό τη φιλοσοφία των κρασιών ήπιων παρεμβάσεων

Με πίστη στη φιλοσοφία των κρασιών ήπιων παρεμβάσεων, πάνω στην οποία θεμελιώθηκε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του το Οινοποιείο Χατζηδάκη, η νέα ομάδα του οινοποιείου έχει υιοθετήσει και ενστερνιστεί οινοποιητικές πρακτικές που σέβονται την πρώτη ύλη και την ιδιαιτερότητα του σαντορινιού terroir. Οι αμπελώνες καλλιεργούνται βιολογικά με πιστοποίηση από τη “ΔΗΩ”, η οινοποίηση γίνεται αποκλειστικά με γηγενείς ζύμες και η εμφιάλωση των κρασιών χωρίς φιλιτράρισμα.

Όπως σημειώνει η οικογένεια Χατζηδάκη και η ομάδα του οινοποιείου, από τη στιγμή που τα σταφύλια θα φτάσουν στο οινοποιείο, μέχρι και τη στιγμή που το τελικό προϊόν θα βρεθεί στα χέρια του καταναλωτή, δεν έχει υποστεί καμία προσθήκη ζωικής προέλευσης σε κανένα στάδιο της παραγωγικής του διαδικασίας και της μεταποίησης. Αντί αυτών, προηγείται μία μακρά περίοδος σταθεροποίησης εντός της δεξαμενής, υπό εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιείται για τη διαύγαση των κρασιών.

Ύστερα από την επί σειρά ετών εφαρμογή αυτών των πρακτικών, ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την πιστοποίηση Vegan/Vegeterian, την οποία έδωσε ο φορέας πιστοποίησης “Letrina S.A.”, κατόπιν των απαραίτητων ελέγχων των κρασιών του Οινοποιείου Χατζηδάκη για να πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στόχος είναι να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλοι οι καταναλωτές, ανεξαρτήτως των διατροφικών τους συνηθειών, ώστε να φτάνει σε όλο τον κόσμο η μαγεία του κρασιού και η μοναδικότητα του αμπελώνα της Σαντορίνης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη