Ποιους σταύρωσαν οι ψηφοφόροι της Σαντορίνης

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας των υποψήφιων βουλευτών Κυκλάδων, βάζουμε στο μικροσκόπιο το ποιους σταύρωσαν οι εκλογείς της Σαντορίνης, αλλά και τις επιδόσεις που πέτυχαν οι τέσσερις Σαντορινιοί υποψήφιοι, εντός και εκτός νησιού.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στις Κυκλάδες 31.370 ψήφοι, στη Σαντορίνη 4.240 ψήφοι

Ο Μάρκος Καφούρος πήρε συνολικά 4.518 ψήφους και ήρθε πέμπτος ανάμεσα στους έξι υποψηφίους της ΝΔ στις Κυκλάδες. Παραπάνω από τις μισές ψήφους που πήρε, προέρχονται από τη Σαντορίνη. Σε ακριβείς αριθμούς στη Σαντορίνη τον ψήφισαν οι 2.998 από τους 4.240 ψηφοφόρους του κόμματος και σε όλα τα εκλογικά τμήματα προηγήθηκε των συνυποψηφίων του.

Σταυρό στον Γιάννη Βρούτση, που επανεξελέγη πρώτος στις Κυκλάδες, έβαλαν οι 1.797, ενώ στις υπόλοιπες προτιμήσεις των εκλογέων της Σαντορίνης ακολούθησαν η Κατερίνα Μονογυιού (577) και ο Φίλιππος Φόρτωμας (540) που επίσης καταλαμβάνουν βουλευτική έδρα.

ΣΥΡΙΖΑ
Στις Κυκλάδες 20.403 ψήφοι, στη Σαντορίνη 1.732 ψήφοι

Ο Αντώνης Γάκης με συνολικά 3.100 ψήφους κατέλαβε επίσης την πέμπτη θέση μεταξύ των έξι υποψηφίων βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑΑπό τους 1.732 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη ο κος Γάκης ψηφίστηκε από τους 838 και σε όλα τα εκλογικά τμήματα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους έναντι των άλλων πέντε υποψηφίων του κόμματος.

Στις προτιμήσεις μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη ακολούθησαν με μεγάλη διαφορά οι Αντώνης Συρίγος (387), Νίκος Συρμαλένιος (358) και Αλέκα Αγγελετάκη (207).

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Στις Κυκλάδες 6.138 ψήφοι, στη Σαντορίνη 734 ψήφοι

Με 1.170 ψήφους συνολικά, η υποψήφια από τη Σαντορίνη, Αλεξάνδρα Δαρζέντα-Κουτρουλιά, ήρθε στην τέταρτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων της στο ΚΙΝΑΛ. Στη Σαντορίνη πήρε 438 ψήφους από τους 734 ψηφοφόρους του κόμματος. Σε όλα τα εκλογικά τμήματα, πλην ενός του Καρτεράδου και δύο του Βόθωνα, η κα Δαρζέντα πήρε τις πιο πολλές ψήφους έναντι των άλλων υποψηφίων του κόμματος.

Στις προτιμήσεις μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη ακολούθησαν οι Γιάννης Βλασερός (193) και Δημήτρης Μπάιλας (164).

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στις Κυκλάδες 3.027 ψήφοι, στη Σαντορίνη 473 ψήφοι

Τον Ορέστη Χαραλαμπάκο ψήφισαν συνολικά 506 άτομα και ήρθε στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους συνυποψηφίους του με το ΚΚΕ. Στη Σαντορίνη τον ψήφισαν οι 362 από τους 473 συνολικά ψηφοφόρους του κόμματος. Σε όλα τα εκλογικά τμήματα ήταν πρώτος μεταξύ των συνυποψηφίων του ΚΚΕ, ενώ στα τρία τμήματα του Καμαρίου πήρε 155 ψήφους, σχεδόν τις μισές από όλες όσες πήρε στη Σαντορίνη.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σταυροδοσίας στις Κυκλάδες εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη