Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Κυκλάδες την Παρασκευή 29/7

Και σε επτά ακόμα Περιφέρειες της χώρας

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι και αύριο Παρασκευή 29/7/22, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στις Κυκλάδες είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Όλοι οι πολίτες και ειδικά οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στην ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια, να συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι κατηγορίας 4, ισχύσει από τις 14:00 ως τις 06:00 της επόμενης ημέρας, απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στο Ν. 998/1979 (Α’ 289), για περιοχές της Άνδρου και της Νάξου που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 66658/581/31-5-2022 (ΑΔΑ ΨΚΓΘ7ΛΞ-ΝΑ5) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στα Δωδεκάνησα, αύριο Παρασκευή 29/7 ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών είναι υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 3) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και ισχύει ομοίως η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 06:00 της επόμενης μέρας για περιοχές της Ρόδου, της Σύμης, της Κω, της Καλύμνου και της Καρπάθου που περιγράφονται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 65925/577/31-5-2022 (ΑΔΑ ΩΧΥΓ7ΛΞ-ΥΘΝ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Εξίσου αυξημένος (κατηγορία 4) για αύριο θα είναι ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά στην Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας), στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας), στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης) και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εδώ, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη