Πώς εξελίσσεται ο “Γηρυόνης”

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία “Γηρυόνης” με το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού να βρίσκεται πάνω από την χώρα το πρωί της Δευτέρας 25/11 όπως φαίνεται και στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 25/11 η 2η φάση της κακοκαιρίας θα δώσει βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Αιγαίο, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές των νοτίων ηπειρωτικών και στη Χαλκιδική.

Αύριο, Τρίτη 26/11, τα φαινόμενα θα είναι σχετικά ασθενέστερα και θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 25/11 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι, που στο Αιγαίο πνέουν με ριπές που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι και από Νότο προς Βορρά.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του meteo.gr, η μεγάλη ένταση των φαινομένων, ο κορεσμός του εδάφους σε νερό και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν κατά το υπόλοιπο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να εντείνει τα ήδη υπάρχοντα.

Νεότερη ενημέρωση 25/11 – ώρα 23:00

Από τη νύχτα της Δευτέρας 25/11 ο “Γηρυόνης” οδεύει προς την 3η φάση του η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/11. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο στο Νότιο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από τις 11:00 έως τις 23:00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης 26/11.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη