Πράσινο φως από την Περιφέρεια για την έναρξη εργασιών επέκτασης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στα Φηρά

Στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου της επέκτασης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων στα Φηρά Θήρας προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας έτσι το “πράσινο φως” για την έναρξη των εργασιών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο υποδομής, κρίσιμης σημασίας για την βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλείται να εξυπηρετήσει πάνω από 85.000 επισκέπτες ημερησίως.

Πιο συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του Υποέργου 1 “Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας” της ομότιτλης Πράξης, συνολικού προϋπολογισμού 3.540.496,00 ευρώ.

Το έργο “Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας” αφορά στην επέκταση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, για την εξυπηρέτηση ισοδύναμου πληθυσμού 20.000 ι.κ. Η υφιστάμενη ΕΕΛ λειτουργεί πλέον της 20ετίας και έχει σήμερα δυναμικότητα 10.000 ι.κ., με συνέπεια να παρουσιάζονται προβλήματα σωστής λειτουργίας κυρίως κατά την θερινή περίοδο, λόγω της συνεχούς αύξησης των παροχών. Το έργο θα καλύψει τις ανάγκες των Φηρών (Φηρά, Ημεροβίγλι και Βουρβούλο) και του Καρτεράδου, που προκύπτουν από την συνεχή τουριστική ανάπτυξη. Περιλαμβάνεται επίσης και η κατασκευή νέου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Το έργο συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, στην προστασία του οικοσυστήματος και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ, εντάσσοντάς το στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 (με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής), με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 3.540.496 ευρώ

Φορέας υλοποίησής του είναι η ΔΕΥΑ Θήρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here