22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελεγκτικό Συνέδριο: Πράσινο φως για τον διαγωνισμό αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Θήρας

Share

Το πράσινο φως για να προχωρήσει η υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Εταιρειών Helesi-Enser που αναδείχτηκε ως προσωρινή ανάδοχος του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού σύμβασης παροχής υπηρεσίας με τίτλο: “Αποκομιδή Απορριμμάτων Δήμου Θήρας”, έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ).

Το Έβδομο Τμήμα του ΕΣ με την Απόφαση 2115/2021 έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσε στα τέλη Νοεμβρίου ο Δήμος Θήρας για ανάκληση της απορριπτικής Πράξης που είχε εκδώσει στις αρχές του μήνα το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο πλαίσιο του προσυμβατικού ελέγχου του διαγωνισμού.

Η Ένωση Εταιρειών Helesi-Enser ηταν η μόνη εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό και προσκόμισε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσφέροντας 4.063.790,32€ πλέον ΦΠΑ για 2+1 χρόνια. Η Helesi είχε αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Σαντορίνη μετά από διαγωνισμούς και το 2013 και το 2016, ενώ από τα μέσα Αυγούστου 2021 -που έληξε μετά από πολλές παρατάσεις η σύμβασή της ως εργολάβος καθαριότητας- μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου 2021 της είχε ανατεθεί απευθείας η αποκομιδή απορριμμάτων, εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το αντικείμενο της εργασίας του αναδόχου θα περιλαμβάνει την αποκομιδή οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Δήμου Θήρας (εξαιρουμένων των λιμενικών ζωνών όπου αυτές υπάρχουν) πλην της Τ.Κ. Θηρασίας για τη χρονική περίοδο δύο ετών με δικαίωμα παράτασης (προαίρεση) για ένα ακόμα έτος από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης. Εξαιρείται η αποκομιδή απορριμμάτων από περιοχές όπου αυτή γίνεται με τη χρήση ιπποειδών, την οποία και θα αναλάβει ο Δήμος Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη