ΕΕΚΦΝ: Προετοιμάζοντας την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Σε συνεννόηση με όλους τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα στην προετοιμασία υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων στους ελληνικούς προορισμούς, δηλώνει πως βρίσκεται η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ώστε να υπάρχει ομαλότητα σε όλα τα στάδια εξυπηρέτησης των μεταφερόμενων επιβατών-τουριστών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΚΦΝ πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με Δημάρχους, φορείς διαχείρισης των λιμένων, καθώς και με τους τοπικούς παράγοντες παραγωγικών τάξεων της έδρας των προορισμών κρουαζιέρας, με κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων να είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται την περίοδο αυτή, ώστε να προληφθεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Παράλληλα, εξετάζονται και άλλου είδους μέτρα που αφορούν τους λιμένες όπως:
– Αυτά που προβλέπονται στους ελέγχους για επιβάτες προερχόμενους από Χώρες Non Schengen, όπως χαρακτηρίζονται ως μέτρα entry/exit.
– Τα σχετικά με την ασφάλεια (security) μέτρα που προβλέπονται ΔΚ ISPS.
– Διαδικασίες παραλαβής στερεών και υγρών αποβλήτων και καταλοίπων, οι ευκολίες reception facilities καθώς κ.α.

Οι επαφές της ΕΕΚΦΝ βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εποικοδομητικές τηλεδιασκέψεις με φορείς της Σαντορίνης, της Μυκόνου και του Κατακόλου. Όπως αναφέρει η ΕΕΚΦΝ, οι τοπικοί φορείς δήλωσαν ότι ήδη έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, για ό,τι πρέπει να υπάρχει σε προετοιμασία, από πλευράς υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων και των μεταφερομένων με αυτά επιβατών – τουριστών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη