Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 30/12

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Δευτέρα 30/12/2019, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις -κατά διαστήματα πυκνές- θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Βαθμιαία από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5-6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7-8, στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Σε ό,τι αφορά πιο συγκεκριμένα τις Κυκλάδες και την Κρήτη, η πρόγνωση κάνει λόγο για νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και των βόρειων Κυκλάδων. Bαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7-9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη