Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 26-27/1

Για βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν, κάνει λόγο το δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για αύριο Σάββατο 26/1. Στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ στα νοτιοανατολικά ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5-7 με βαθμιαία εξασθένηση.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-7 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή 27/1 η πρόγνωση του καιρού αναφέρει νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη