20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 16-17/2

Share

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και ορεινά της Κρήτης, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για αύριο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. Ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα ανατολικά 7-8 και πρόσκαιρα κατά τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση για τις Κυκλάδες και την Κρήτη κάνει λόγο για νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και στα δυτικά 8-9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Για την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχει νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, που από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3-5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη