20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προκήρυξη πρωταθλήματος “ΔΑΠΠΟΣ Basketball League 2019-2020”

Share

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ) και η Αθλητική Ένωση Σαντορίνης (Α.Ε.Σ) προκηρύσσουν το τοπικό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης “Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2019-2020”, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας.

1. ΟΡΟΙ & ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

i) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ομάδες που θα δηλώσουν τουλάχιστον 12 παίχτες, καταθέτοντας εξ αρχής πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει κατάσταση ομάδας και υπεύθυνη δήλωση του κάθε αθλητή.
ii) Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι 20 παίκτες.
iii) Κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει τη δική της εμφάνιση αγώνα.
iv) Τελευταία ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών ομάδων ορίζεται η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019.
v) Η κλήρωση του πρωταθλήματος και η εκλογή της πενταμελούς επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.
vi) Συμπληρωματικές δηλώσεις παιχτών ανά ομάδα θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.
vii) Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2019, τα ρόστερ των ομάδων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ (www.dappos.gr) και δεν θα επιδέχονται οποιαδήποτε αλλαγή.
viii) Ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος 17 Νοεμβρίου 2019.

2. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

i) Κάθε ομάδα δικαιούται να παρατάσσει στο αγώνα μέχρι 12 παίκτες.
ii) Απαγορεύεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο όσων δεν έχουν σχέση με τον αγώνα.
iii) Οι αθλητές – ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο από τα αποδυτήρια και όχι από της κερκίδες, ενώ απαγορεύεται αυστηρά στους παίκτες των ομάδων να αλλάζουν εντός του γηπέδου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα πραγματοποιείται γραπτή σύσταση στην ομάδα και σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου η ομάδα και ο παίκτης θα τιμωρούνται.
iv) Θα δημιουργηθεί ένας όμιλος και οι αγωνιστικές που θα πραγματοποιηθούν θα είναι ανάλογα με τον αριθμό των δηλωμένων ομάδων, με αυτές να αγωνίζονται από μία φορά με τις υπόλοιπες ομάδες.
v) Εκτιμώμενος χρόνος διεξαγωγής πρωταθλήματος 10-15 εβδομάδες.
vii) Στην επόμενη φάση (Φάση των 8) θα περάσουν οι πρώτες 8 ομάδες όπως θα διαμορφωθούν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα διασταυρωθούν ως εξής: 1ος – 8ος (νικητής 1), 2ος – 7ος (νικητής 2) , 3ος – 6ος (νικητής 3), 4ος – 5ος (νικητής 4). Στην επόμενη φάση θα περάσει όποια ομάδα κερδίσει σ’ ένα νοκ-άουτ παιχνίδι από κάθε ζευγάρι.
viii) Η τελική φάση (Final 4) που θα αναδείξει τον Πρωταθλητή, θα διεξαχθεί σε διάστημα 2 ή 3 ημερών. Σ’ αυτή θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα προκριθούν από την φάση των 8 και θα διασταυρωθούν ως εξής:

Ημιτελικά
Νικητής 1 – Νικητής 4 (finalist 1), Νικητής 2 – Νικητής 3 (finalist 2)

Μικρός Τελικός
Ηττημένος Finalist 1 – Ηττημένος Finalist 2

Τελικός
Finalist 1 – Finalist 2

ix) Δεν επιτρέπεται οι αθλητές να συμμετέχουν με δύο διαφορετικές ομάδες.
x) Οι κανονισμοί που θα ισχύουν στο τουρνουά θα είναι οι ισχύοντες της FIBA-EOK.
xi) Σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ομάδων θα προσμετράται το μεταξύ τους αποτέλεσμα.
xii) Σε περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή περισσοτέρων ομάδων θα προσμετρούνται οι μεταξύ τους νίκες και διαφορά πόντων.
xiii) Ομάδα που προσέρχεται στον αγώνα χωρίς δική της εμφάνιση δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί. Θα χάνει το παιχνίδι με 0-20 και θα μηδενίζεται.
xiv) Όταν μια ομάδα δεν προσέλθει στο γήπεδο ή αδυνατεί να συμπληρώσει αρχική πεντάδα ή δεν πληροί τις προδιαγραφές του πρωταθλήματος (κατάθεση καρτών υγείας, εμφανίσεις) τότε θα χάνει το παιχνίδι με 0-20 και θα μηδενίζεται.
xv) Στους 2 μηδενισμούς η ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
xvi) Κάθε ομάδα οφείλει να προσέρχεται στο γήπεδο με τουλάχιστον έξι (6) παίκτες στην αποστολή. Στην περίπτωση που συμπληρώνει πεντάδα, αλλά χωρίς αναπληρωματικούς, τότε έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί, ώστε να μην μηδενιστεί, αλλά θα τιμωρείται με -1 βαθμό.
xvii) Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα επιτρέπονται μέχρι 2 μεταγραφές σε κάθε ομάδα. Δικαίωμα δήλωσης νέων παικτών θα έχουν οι ομάδες μέχρι μία ημέρα πριν την έναρξη της “φάσης των 8”.

[adning id="140783"]

3. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ – ΙΑΤΡΟΣ

i) Κάθε αγώνας θα διεξάγεται με τουλάχιστον ένα διαιτητή (θα ορίζονται δυο) και τουλάχιστον δυο κριτές.
ii) Αυστηρά θα συμπληρώνεται και θα τηρείται φύλλο αγώνος σε κάθε αγώνα.
iii) Οι αγώνες θα μπορούν να διεξάγονται σε έκτακτες περιπτώσεις, εφόσον δεν υπάρχει διαθεσιμότητα από το Σύνδεσμο Διαιτητών Κυκλάδων και τον Σύνδεσμο Κριτών Κυκλάδων, με μη μέλη του συνδέσμου τους με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει – ολοκληρώσει τη σχολή διαιτητών και κριτών.
iv) Η παρουσία ιατρού σε κάθε αγώνα είναι απαραίτητη.
v) Κάθε παίκτης ομάδας θα πρέπει να κατέχει την “Κάρτα Υγείας Αθλητή”. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε κανέναν αγώνα του πρωταθλήματος.
vi) Οι ομάδες υποχρεούνται πριν την έναρξη του αγώνα να καταθέσουν στη γραμματεία τους παίκτες που θα αγωνιστούν και την Κάρτα Υγείας Αθλητή του καθενός. Χωρίς την κατάθεση της Κάρτας Υγείας Αθλητή στην γραμματεία ο παίκτης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.
vii) Οι διαιτητές και οι προπονητές του πρωταθλήματος απαγορεύεται να συμμετέχουν ως αθλητές σε ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

4. ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΩΝ – ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΙΣΗΣ ΠΟΙΝΩΝ

i) Τα αθλητικά παραπτώματα κάθε κατηγορίας και οι παραβάσεις προβλέπονται και τιμωρούνται με τις διατάξεις του παρόντος Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού.
ii) Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών είναι η πενταμελής επιτροπή που αποτελείται από τον πρόεδρο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, τον πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης, έναν (1) εκπρόσωπο από τις ομάδες, ο οποίος αποφασίζεται έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των αρχηγών όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, έναν (1) εκπρόσωπο των διαιτητών κι έναν (1) εκπρόσωπο των κριτών. Αναπληρωματικό μέλος του προέδρου του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ θα είναι ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, αναπληρωματικό μέλος του προέδρους της Α.Ε.Σ θα είναι ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και αναπληρωματικό μέλος του εκπροσώπου των ομάδων ορίζεται ο επόμενος που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.
iii) Η ψηφοφορία για την πενταμελή επιτροπή θα διεξάγεται την ημέρα της κλήρωσης του πρωταθλήματος και η επιτροπή θα έχει ισχύ μέχρι μία εβδομάδα μετά το τέλος του Final 4.
iv) Οι αποφάσεις της πενταμελούς επιτροπής εκδίδονται πριν από την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι επιβαλλόμενες ποινές εκτελούνται άμεσα. Οι ποινές μεταφέρονται κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο αν αυτό χρειαστεί.
v) Σε περίπτωση κατά την οποία αθλητής απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή συνέπεια ανάρμοστης συμπεριφοράς προς το πρόσωπο του διαιτητή, κριτή ή άλλου παράγοντα του αγώνα, αθλητή της ομάδας του ή της αντιπάλου ή θεατή, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας. Ανάρμοστη συμπεριφορά συνιστούν ιδίως οι περιπτώσεις απειλής, ειρωνικών σχολίων σε βάρος των διαιτητών, επιδεικτικού λακτίσματος της μπάλας και είναι γενικά ενέργειες που αποκλίνουν από τη συνήθη συμπεριφορά του μέσου καλόπιστου αθλητή και της υποχρέωσης τήρησης των κανόνων του ευ αγωνίζεσθαι.
vi) Η υπό “v” αναφερόμενη ποινή επιβάλλεται και σε αθλητή ο οποίος εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο, μετά την έναρξη του αγώνα χωρίς την άδεια του διαιτητή.
vii) Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού έως δύο (2) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που η ποινή αφορά αρχηγό ομάδας που αναφέρεται στο Φύλλο Αγώνα ή αρχηγό αποστολής που έχει δηλωθεί στην κατάσταση ομάδας του πρωταθλήματος, η ποινή διπλασιάζεται.
viii) Σε αθλητή ή προπονητή ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή, συνέπεια υβριστικής του συμπεριφοράς προς αντίπαλο, συναθλητή του, θεατή ή άλλο παράγοντα του αγώνα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας. Υβριστική συμπεριφορά συνιστούν ιδίως οι περιπτώσεις άσεμνων και προσβλητικών εκφράσεων, απρεπών χειρονομιών, πτυσίματος κτλ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού έως δύο (2) αγωνιστικές.
ix) Σε αθλητή ή προπονητή ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή, συνέπεια υβριστικής του συμπεριφοράς προς των διευθυνόντων του αγώνα, θεωρούμενων ως τέτοιων αποκλειστικά και περιοριστικά των αρμοδίως ορισθέντων διαιτητών, τεχνικών παρατηρητών (κομισάριων) και κριτών, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.
x) Σε αθλητή ή προπονητή ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή επειδή αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά αντιπάλου, συναθλητή του, θεατή ή άλλου παράγοντα του αγώνα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διπλάσια ποινή αποκλεισμού.
xi) Σε αθλητή ή προπονητή ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή επειδή αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά των διευθυνόντων του αγώνα, θεωρούμενων ως τέτοιων αποκλειστικά και περιοριστικά των αρμοδίως ορισθέντων διαιτητών, τεχνικών παρατηρητών (κομισάριων) και κριτών, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διπλάσια ποινή αποκλεισμού.
xii) Σε αθλητή ή προπονητή, ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή συνέπεια βάναυσης συμπεριφοράς κατά αντιπάλου, συναθλητή του, θεατή ή άλλου παράγοντα του αγώνα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διπλάσια ποινή αποκλεισμού. Βάναυση συμπεριφορά υφίσταται όταν σκόπιμη ενέργεια του αθλητή έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης.
xiii) Σε αθλητή ή προπονητή ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή συνέπεια βάναυσης συμπεριφοράς κατά των διευθυνόντων του αγώνα, θεωρούμενων ως τέτοιων αποκλειστικά και περιοριστικά των αρμοδίως ορισθέντων διαιτητών, τεχνικών παρατηρητών (κομισάριων) και κριτών, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού έξι (6) αγωνιστικών ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διπλάσια ποινή αποκλεισμού.
xiv) Σε περίπτωση βάναυσης συμπεριφορά που έχει ως συνέπεια βαριά σωματική βλάβη, η οποία βεβαιώθηκε από τον διαιτητή στο Φύλλο Αγώνα και αποδεικνύεται από ιατρική βεβαίωση του γιατρού του αγώνα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού εννέα (9) αγωνιστικών ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διπλάσια ποινή αποκλεισμού.
xv) Σε περίπτωση που ομάδα ή αθλητής εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο από τις κερκίδες και όχι από τα αποδυτήρια θα γίνεται γραπτή σύσταση την πρώτη φορά και αν επαναληφθεί το παράπτωμα θα τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού η ομάδα και με ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας ο παίκτης.
xvi) Σε περίπτωση που αθλητής ομάδας αλλάζει εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο θα γίνεται γραπτή σύσταση την πρώτη φορά και αν επαναληφθεί το παράπτωμα θα τιμωρείται η ομάδα του με ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και ο παίκτης με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών.
xvii) Οι ποινές επιβάλλονται με βάση όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα. Οι διαιτητές του αγώνα ή τα πρόσωπα που αναφέρονται στο φύλλο αγώνα υποχρεούται όπως την επόμενη της διεξαγωγής του έως τις 12:00 να υποβάλλουν έγγραφη έκθεση των γεγονότων, η οποία λαμβάνεται υπόψη μόνο στο μέρος που περιέχει διευκρινιστικά στοιχεία του παραπτώματος.
xviii) Η επιβολή των ποινών και οι αποφάσεις της πενταμελούς επιτροπής γνωστοποιούνται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και τηλεφωνικώς στον αρχηγό της εκάστοτε ομάδας και είναι τελεσίδικες και μη εφέσιμες.
xix) Η πενταμελής επιτροπή έχει επίσης την ευθύνη επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος ή ένστασης προκύψει κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Οι αποφάσεις της επιτροπής σε περιπτώσεις που δεν αναφέρονται στην προκήρυξη θα λαμβάνονται  με γνώμονα την προστασία του πρωταθλήματος, των συμμετεχόντων και το ευ αγωνίζεσθαι.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη