Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο”, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανανέωση του στόλου των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού της, για δράσεις οδικής ασφάλειας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, έργο το οποίο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. προέβη στην έγκριση των τευχών διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί η Πράξη Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για δράσεις οδικής ασφάλειας”, η οποία, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας “Βελτίωση βασικών υποδομών” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η  επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 996.599,21 €. 

Δικαιούχος της Πράξης είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η προμήθεια εξοπλισμού αφορά την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου (Ρόδο, Κάρπαθο) την Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου (Κω, Νίσυρο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο) και την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων (Σύρο, Άνδρο, Πάρο, Αντίπαρο, Σίκινο, Κέα, Κύθνο, Μύκονο, Θήρα, Θηρασιά, Ανάφη, Νάξο, Κουφονήσια, Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Αμοργό, Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο, Σέριφο, Τήνο, Ίο και Φολέγανδρο).

Ειδικότερα, πρόκειται για:

– 21 Επιβατικά Αυτοκίνητα, από τα οποία 6 αφορούν την Α’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 5 την Β’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 10 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

– 12 Αστυνομικά Αυτοκίνητα τύπου SUV. Θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων και για τη λήψη μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης σε δύσβατα σημεία του οδικού σημείου ή σε επικίνδυνα οδοστρώματα λόγω έργων σε εξέλιξη, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ. 3 αφορούν την Α’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 2 την Β’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 7 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

– 4 Επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων, 2 αφορούν την Α’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 1 την Β’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 1 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

37 Πομποδέκτες υπηρεσιακών αυτοκινήτων για την άμεση ενημέρωση και ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων σε οποιοδήποτε συμβάν.

– 5 Φορητά Ραντάρ, τα 2 αφορούν την Α’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 1 την Β’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 2 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

12 Ηλεκτρονικές Συσκευές Ανίχνευσης Αλκοόλης, οι 4 αφορούν την Α’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 4 την Β’ Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 4 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here