Προς υλοποίηση η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο Ημεροβίγλι

Υπεγράφη σήμερα (10/3/20) η σύμβαση για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας του Ημεροβιγλίου μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΘ Μανόλη Ορφανού και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Δημήτρη Παπάχραντου.

Το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Ημεροβιγλίου. Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου αντλιοστασίου ύδρευσης μέσω του οποίου θα υδροδοτείται ο οικισμός. Το αντλιοστάσιο θα κατασκευαστεί στη θέση υφιστάμενου χώρου ομβριοσυλλογής υδάτων, πλησίον της δίδυμης υφιστάμενης δεξαμενής που βρίσκεται στην πλατεία της Μαλτέζας κάτωθεν του “Ηρώου”. Σε αυτό το αντλιοστάσιο θα τοποθετηθεί το πιεστικό συγκρότημα όπως και ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος. Το πιεστικό συγκρότημα θα αναρροφά νερό από αυτή την υφιστάμενη δίδυμη δεξαμενή και μέσω καταθλιπτικών αγωγών θα συνδεθεί με το υπόλοιπο εσωτερικό δίκτυο ώστε να επιτευχθεί η υδροδότηση του οικισμού.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΘ, ένα αίτημα ετών των κατοίκων της περιοχής προχωρά στην υλοποίησή του, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της για εκσυγχρονισμό του νησιού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη