20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Υπό έλεγχο η επιδημία στην Ουχάν

Share

Η επιδημία του νέου κοροναϊού “έχει πρακτικά τεθεί υπό έλεγχο”, σημείωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, μιλώντας από την Ουχάν, την “καρδιά” της επιδημίας της Covid-19 στην Κίνα, όπως μετέδωσε το Xinhua.

“Τα πρώτα αποτελέσματα εξασφαλίστηκαν με την σταθεροποίηση της κατάστασης και την αντιστροφή της τάσης στην Ουχάν και την Χουμπέι”, την επαρχία της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ουχάν, όπου περίπου 56 εκατομμύρια κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα στα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ο Xi.

Η επίσκεψή του στην πόλη αυτή έγινε μετά τη σημερινή ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας ενθαρρυντικών στοιχείων για την Κίνα, όπου μόνον 19 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Η θεαματική αυτή πτώση σε σχέση με τα εκατοντάδες κρούσματα που ανακοινώνονταν καθημερινά τον Φεβρουάριο δείχνει ότι τα δραστικά μέτρα καραντίνας που ελήφθησαν στις 23 Ιανουαρίου είχαν αποτέλεσμα.

Ο Xi Jinping, ο οποίος φορούσε μάσκα, έφτασε σήμερα το πρωί στην Ουχάν, στη συνέχεια μετέβη “αμέσως μετά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο” στο νοσοκομείο της Χουοσενσάν, αυτό που κατασκευάστηκε σε 10 μέρες από έναν στρατό εργατών. Στη συνέχεια συνομίλησε -από απόσταση- με ασθενείς και με μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το CCTV.

Ο πρόεδρος Xi μετέβη επίσης σε συνοικία στην Ουχάν για να μιλήσει με κατοίκους που βρίσκονται σε καραντίνα και αξιωματούχους που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης.

Ο νέος κοροναϊός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν, προτού επεκταθεί σε όλη τη χώρα και μετά στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στον κόσμο, εκ των οποίων 4.000 έχουν καταλήξει, στην πλειονότητά τους στην Κίνα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη