Δήμος Θήρας: Προστασία οικόσιτων ζώων από την κακοκαιρία

Ο Αντιδήμαρχος Θήρας Γρήγορης Μαντούσης σε συνεργασία με τον γεωπόνο-ζωοτέχνη Δημήτρη Σιγάλα, εφιστούν την προσοχή των αγροτών και των πολιτών που κατέχουν και συντηρούν ζώα, αλλά και όλων των δημοτών που έχουν στην προστασία τους οικόσιτα και άλλα ζωάκια, ότι λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουν για την καλή σίτιση και την προστασία τους από το ψύχος.

Ειδικότερα, ο κος Σιγάλας προτρέπει τους ιδιοκτήτες και φύλακες ζώων να ταΐζουν συχνά και με την κατάλληλη ποσότητα τα ζώα, να τα προφυλάσσουν σε όσο το δυνατόν ζεστότερους στεγασμένους χώρους και να μην τα αφήνουν με τον χιονιά εκτεθειμένα σε ανοικτούς χώρους ή αγρούς.

Σχετικά με τα ζώα του καταφυγίου που εποπτεύει και συντηρεί ο Δήμος Θήρας, ο κος Σιγάλας σημειώνει ότι όλα βρίσκονται προστατευμένα και καλά σιτισμένα στους χώρους του καταφυγίου. Επίσης αναφέρει ότι τα δημόσια σημεία σίτισης αδέσποτων έχουν αυξηθεί ώστε να υπάρχει αρκετή τροφή ακόμα και για τα ελεύθερα ζώα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη