Στη Σύρο καταγράφηκε χθες (24/3) το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στις Κυκλάδες. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Λεονταρίτη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Νίκου Λειβαδάρα, του Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση, του Αστυνομικού Δ/ντη Κυκλάδων Κωνσταντίνου Ανθούλη, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μιχαήλ Ζουλουφού και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ευάγγελου Πανοηλία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη μετά το πέρας της σύσκεψης:

– Ο ασθενής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον covid-19, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο ήταν σε πλήρη απομόνωση και τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τη διαχείριση υπόπτων – επιβεβαιωμένων περιστατικών covid-19.

– Μετά την επιβεβαίωση του θετικού κρούσματος ιχνηλατήθηκαν άμεσα οι στενές επαφές του ασθενούς και οι επαφές του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου.

– Ο ασθενής διακομίσθηκε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού προς το Νοσοκομείο αναφοράς “ΣΩΤΗΡΙΑ”.

– Για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του νησιού, ελήφθησαν μέτρα τα οποία αφορούν στο υγειονομικό προσωπικό που ήλθε σε επαφή με τον ασθενή, καθώς και της Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς.

“Δρούμε άμεσα, συνεργαζόμαστε και αντιμετωπίζουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο την κατάσταση και τα νέα δεδομένα. Καλούμε για μία ακόμη φορά τους συμπολίτες μας να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Απομονώνουμε τις ακραίες φωνές και συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημικής νόσου Covid-19”, τόνισε ο κος Λεονταρίτης.

Νεότερη ενημέρωση 26/3 – ώρα 10:00: Σύμφωνα με τον κο Λεονταρίτη, και τα πέντε δείγματα από στενές επαφές του ασθενή που εστάλησαν για έλεγχο, είναι αρνητικά. Κάτι που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here