Θηραϊκή Πολιτεία: Πρωτοβουλία για την έναρξη διαλόγου για την ένταξη του ΓΝΘ στο ΕΣΥ

Συναντήσεις για θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας είχαν το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της Θηραϊκής Πολιτείας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του αλλά και να εξεταστεί η προοπτική ενσωμάτωσής του στο ΕΣΥ.

Αρχικά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκος Ζώρζος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μηνάς Καφιέρης συναντήθηκαν, κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα ζητήματα της υποστελέχωσης, της διοικητικής διαχείρισης του Νοσοκομείου από την ΑΕΜΥ ΑΕ καθώς και το ζήτημα της στέγασης των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Θηραϊκής Πολιτείας συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Μαλαματένιο και τον Διοικητικό Διευθυντή Λουκά Κατσούλη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της διοικητικής διαχείρισης του νοσοκομείου και αναλύθηκε σε μεγάλο βαθμό η προοπτική ένταξης του ΓΝΘ στο ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η Θηραϊκή Πολιτεία, τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης του ΓΝ Θήρας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνοψίζονται στα εξής:

  • Θα διασφαλιστεί το αυτοδιοίκητο του νοσοκομείου και η εκπροσώπηση περισσότερων Θηραίων πολιτών στο Διοικητικό του Συμβούλιο.
  • Θα εναρμονιστεί η διαδικασία λειτουργίας του σε όλες τις υπηρεσίες του με εκείνες των Δημόσιων Νοσοκομείων ΕΣΥ.
  • Θα υπάρξει μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.
  • Θα ενταχθεί διοικητικά το νοσοκομείο απευθείας στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και αυτό θα παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και απλούστευση των διαδικασιών
  • Θα υπάρξουν θετικά κίνητρα για την προσέλευση επικουρικών ιατρών τριετούς παραμονής.

“Δηλώνουμε ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για την έναρξη διαλόγου για την ένταξη του ΓΝΘ στο ΕΣΥ” υπογραμμίζει η Θηραϊκή Πολιτεία.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη