Κρουαζιερόπλοιο
© Alonso Reyes / Unsplash

Την παρέμβαση των Υπουργών Οικονομικών, Τουρισμού, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης & Επενδύσεων για να μην τεθεί σε εφαρμογή στη Σαντορίνη η κρουαζιέρα με το σύστημα της “ασφαλούς φούσκας”, ζητά με ανοιχτή επιστολή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλης Ορφανός. Όπως περιγράφει, η πρακτική αυτή θα έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τους επισκέπτες κρουαζιέρας, οι οποίες ήδη έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, ζητώντας παράλληλα επιπλέον στήριξή τους.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του κου Ορφανού:

“Κύριοι υπουργοί,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, ως αρμόδιους για τα θέματα οικονομικών, τουρισμού και ανάπτυξης, καθώς τον τελευταίο καιρό λόγω των συνθηκών της πανδημίας του Covid-19 καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Όπως γνωρίζετε, η Σαντορίνη έχει αποδείξει περίτρανα ότι για το έτος 2020 κινήθηκε σε πολύ χαμηλά έως και μηδενικά επίπεδα σύμφωνα με την καταγραφή των κρουσμάτων και αυτό οφειλόταν τόσο στην αυστηρή τήρηση των μέτρων όσο και στη συνείδηση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων του νησιού.

Διαφήμιση

Η επιβολή του κλειστού συστήματος “Βubble” από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την κρουαζιέρα ειδικότερα στον τόπο μας, όπου το πλείστον του πληθυσμού μας είναι εμβολιασμένο είτε με την 1η δόση, είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο.

Περιορίζοντας τις μετακινήσεις των επισκεπτών, βάσει του συστήματος της “προστατευτικής φούσκας” ως ομάδες και όχι ως μονάδες, σε συγκεκριμένους προορισμούς του νησιού, “στραγγαλίζονται” οι επιχειρήσεις που δεν είναι στην λίστα των ενδεδειγμένων χώρων και σε αυτό το σημείο ζητάμε την αρωγή σας. Με πρόσθετα μέτρα στήριξης γι’ αυτούς τους επιχειρηματίες, που ενώ έχουν υποστεί πτώση στα εισοδήματά τους με την πανδημία του Covid-19, αναγκάζονται για δεύτερη φορά, την στιγμή που προσδοκούσαν σε μια πιο προσοδοφόρα τουριστική περίοδο, να βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να “βουλιάζουν”, ως συνέπεια της συνέχισης του συστήματος “Bubble”.

Να επισημάνουμε ότι σε όλους τους χώρους του νησιού έχουν τηρηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένης της λήψης εμβολίου ή ακόμα και της διενέργειας και καταχώρησης στην αντίστοιχη πλατφόρμα των self-test.

Θεωρούμε μεγάλη ανάγκη να παρέμβετε τώρα, προκειμένου ο κλάδος αυτός των επαγγελματιών και οι εργαζόμενοί τους να μην συνεχίσουν να πλήττονται οικονομικά για μια ακόμη χρονιά.

Κύριοι υπουργοί,

Γνωρίζουμε ότι οι κοινωνικές σας ευαισθησίες δεν εξαντλούνται στα λόγια αλλά γίνονται πράξεις και για αυτό το λόγο θα πρέπει άμεσα σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους να καταρτίσετε συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης, αφήνοντας τα πλοία κρουαζιέρας να προσεγγίζουν και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες παντού.

Μόνο έτσι οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες και δεν θα βρεθούν εκτός προγραμματισμού τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα παρέμβετε άμεσα δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου και επαγγελματίες της Σαντορίνης.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here