20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου για την προστασία του περιβάλλοντος

Share

Στο 1ο πανελλήνιο σχολικό τουρνουά ανακύκλωσης μπαταριών παίρνει μέρος το Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου Θήρας. Πρόκειται για τη δράση “Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί”, μια πρωτοβουλία της ΑΦΗΣ και της Οργάνωσης Γη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών Δημοτικών σχολείων από όλη τη χώρα, απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών.

Με τη συμμετοχή αυτή επιτυγχάνονται πολλοί εκπαιδευτικοί στόχοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η εκπαίδευση των μικρών μαθητών και η καθοδήγηση στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ, με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης των παιδιών αλλά και των γονέων για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον. Παράλληλα δημιουργείται ένα κέντρο συλλογής, που θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στη Σαντορίνη, και θα συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό μπαταριών που μέχρι τώρα καταλήγουν στους κοινούς κάδους απορριμμάτων, χωρίς να ακολουθούν τον σωστό δρόμο της διαχείρισης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ως στοχευμένη δράση με επιβράβευση, με τη μορφή σχολικού διαγωνισμού για μικρούς μαθητές, οι οποίοι είναι και οι μελλοντικοί ενήλικες αυτού του πλανήτη, καθώς οι ηλικίες αυτές μπορούν να μεταφέρουν και μέσα στην οικογένεια την αλλαγή συνήθειας και να προβληματίσουν θετικά γονείς και συγγενείς που ίσως δεν έχουν γνώση των μεγάλων περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σκοπός του διαδραστικού αυτού προγράμματος είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους κινητοποιήσει, ώστε να κατανοήσουν την σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση. Μέσα από ενέργειες θα ενημερωθούν οι μαθητές για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών και το όφελος που συνεπάγεται για το περιβάλλον, την δημόσια υγεία, την κλιματική αλλαγή καθώς και την συσχέτιση με την κυκλική οικονομία.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη