20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την ανάδειξη νέων προορισμών κρουαζιέρας

Ταξίδι γνωριμίας και εξοικείωσης για υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας

Share

Επαγγελματικό ταξίδι εξοικείωσης για νέους προορισμούς κρουαζιέρας στις Κυκλάδες, διοργάνωσε στις 17-22/6 το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας στο νομό Κυκλάδων. Στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας που διαθέτουν υπερσύγχρονο και υπερπολυτελή στόλο, ικανό να προσεγγίσει τα λιμάνια των Κυκλάδων είτε στο αγκυροβόλιο είτε στον ντόκο εφόσον διαθέτουν, τα οποία συγκεντρώθηκαν για να διερευνήσουν από κοινού τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους σε νέους προορισμούς, όπως είναι η Σύρος, η Πάρος, η Νάξος, η Αμοργός και η Σίφνος.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας που συμμετείχαν μέσω των στελεχών τους στο ταξίδι αυτό ανήκουν σε μεγάλα επιχειρηματικά γκρουπ των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αυστραλίας και συνυπήρξαν για μια βδομάδα σε εντατικό ταξίδι περιήγησης για τεχνική ενημέρωση. Πρόκειται για τις εταιρείες: Seabourn Cruises (μέλος της Carnival Corp.), Azamara (μέλος της Royal Caribbean Cruise Lines), Silversea Cruises (μέλος του ίδιου Ομίλου), Ponant Cruises και Scenic Cruises.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους τα στελέχη των εταιρειών πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους Προέδρους των Λιμενικών Ταμείων προκειμένου να δουν από κοντά όλες τις δυνατότητες αυτών των νησιών και πώς θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των επιβατών της πολυτελούς κρουαζιέρας ώστε να τα συμπεριλάβουν στον χάρτη των προσεγγίσεών τους για τα επόμενα χρόνια.

Για τον λόγο αυτό διοργανώθηκε ολοήμερη περιήγηση σε κάθε νησί με στόχο να αναδείξει τα πιο δυνατά σημεία του και τους ανεξερεύνητους θησαυρούς που κρύβει κάθε τόπος. Με τη βοήθεια επαγγελματιών ξεναγών παρουσιάστηκαν ειδικές διαδρομές ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που ανέδειξαν τις πιο σημαντικές τοποθεσίες και αξιοθέατα και το απίστευτο μωσαϊκό που συνθέτει τη μοναδική φυσιογνωμία του κυκλαδικού τοπίου. Έγιναν ειδικές παρουσιάσεις και αναφορές στις δυνατότητες που προσφέρει κάθε μέρος για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, έναν τομέα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους επισκέπτες της κρουαζιέρας, ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη και προβολή του γαστρονομικού πλούτου και της κουζίνας των Κυκλάδων, κυρίως από τους χώρους εστίασης Aegean Cuisine, ως μέρος μιας αυθεντικής ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια οργανωτικά το κάθε νησί να παρουσιάσει ένα μοναδικό και συμπληρωματικό το ένα με το άλλο προφίλ σαν προορισμός κρουαζιέρας, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες άμεσης ένταξης στα προγράμματα της κρουαζιέρας.

[adning id="140783"]

Πέρα από τις προκαθορισμένες επισκέψεις και λόγω του ότι η εταιρεία Ponant Cruises διαθέτει πλοία εξοπλισμένα με ελικόπτερα και υποβρύχια σκάφη και επομένως δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πλούτο και τα αξιοθέατα που κρύβει ο βυθός των νησιών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ήρθε επίσης σε επαφή με τον Δήμαρχο της Κέας, ο οποίος και υποδέχθηκε την εκπρόσωπο της εταιρείας και οργάνωσε επί τόπου επίσκεψη και αυτοψία στην πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή των ναυαγίων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κος Γιάννης Ρούσσος δήλωσε φανερά ικανοποιημένος από την έκβαση του ταξιδιού, καθώς υπήρξε στενή και αποτελεσματική συνεργασία με τους Δημάρχους όλων των νησιών στο επίπεδο της κοινής αντίληψης περί αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος για την πολυτελή κρουαζιέρα, με αποτέλεσμα να προκύψει σε κάθε νησί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εμπειρία για τους επισκέπτες. Εξάλλου, συνοδεύοντας και ο ίδιος τα στελέχη σε όλα το ταξίδι διαπίστωσε την ικανοποίησή τους από τις δυνατότητες και τη δυναμική των νησιών. Μάλιστα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού πολλές από τις εταιρείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εντάξουν κάποια από τα νησιά στο πρόγραμμα προσεγγίσεων των πλοίων τους, γεγονός που δικαιώνει την προσπάθεια του Επιμελητηρίου να συμβάλει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα νησιά που δεν έχουν έως τώρα μεγάλη ζήτηση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη