Θηραϊκή Πολιτεία: Πυρά κατά Δημοτικής Αρχής και Λιμενικού Ταμείου για την απαξίωση του Berth Allocation

Για πλήρη εγκατάλειψη του συστήματος Berth Allocation κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Θηραϊκή Πολιτεία, με αφορμή τον αριθμό αλλά και τον προγραμματισμό των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων για τον Ιούνιο, καθώς υπάρχουν μέρες που -με τα υπάρχοντα δεδομένα- θα φτάσει στη Σαντορίνη μεγάλος αριθμός πλοίων, προκαλώντας αμφιβολίες για το κατά πόσον θα είναι ευχάριστη εμπειρία να κυκλοφορεί κανείς στο νησί, είτε επισκέπτης είτε κάτοικος.

Το Berth Allocation είναι ένα σύστημα προγραμματισμού στις αφίξεις και αναχωρήσεις των κρουαζιεροπλοίων που ξεκίνησε να σχεδιάζεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας το 2015 και εφαρμόστηκε πιλοτικά για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2017. Στόχος ήταν η ορθολογικότερη κατανομή αφίξεων και αναχωρήσεων τόσο εντός της ημέρας, όσο και εντός της εβδομάδας, με έγκαιρο προγραμματισμό και συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού, να ελαχιστοποιούνται τυχόν κίνδυνοι και συνολικά να βελτιώνεται η εμπειρία των τουριστών στο νησί. Το ημερήσιο πλαφόν για τους επισκέπτες κρουαζιέρας είχε προσδιοριστεί τότε στις 8.000. Το σύστημα Berth Allocation, όπως τονίζει η Θηραϊκή Πολιτεία, τιμήθηκε με βραβείο, επιλέχθηκε από το Πανεπιστήμιο Harvard για να μελετηθεί σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα και τέλος επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς αξιολόγηση ως best practice πρακτική για την εξασφάλιση ποιότητας ζωής στις κοινωνίες.

“Εμείς μόνο θα ρωτήσουμε γιατί η δημοτική αρχή Σιγάλα- Ρούσσου-Ορφανού εγκατέλειψε αυτό το εργαλείο που διευκόλυνε την ζωή των δημοτών και την εμπειρία των επισκεπτών μας”, αναρωτιέται η Θηραϊκή Πολιτεία.

Σημειώνεται ότι η αναγκαιότητα υιοθέτησης συστήματος Berth Allocation είχε εκφραστεί στις αρχές του έτους και από τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού σε σύσκεψη που είχαν για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη