Dive In Action: Δράσεις στις Κυκλάδες για τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5/6 και της Ημέρας των Ωκεανών στις 6/6, η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action υλοποιεί, κατά το διάστημα 2-10/6, δράσεις σε τρία νησιά των Κυκλάδων, τη Σίφνο, τη Μήλο και την Ανάφη.

Οι δράσεις στη Σίφνο και την Μήλο γίνονται για πρώτη φορά, ενώ η Ανάφη περιλαμβάνεται στα 10 νησιά των Κυκλάδων που καλύπτει η οργάνωση από το 2019 με επαναλαμβανόμενες δράσεις. Στη Σίφνο η δράση συνδυάστηκε με την μεγάλη εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής, πολιούχου του νησιού, ενώ στην Μήλο η δράση θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος και στην Ανάφη ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Για φέτος επιλέχθηκε οι δράσεις για τις δύο αυτές παγκόσμιες ημέρες να γίνουν εκτός Σαντορίνης, καθώς η εκρηκτική έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί και η αυξημένη κίνηση των τουριστών δεν προσφέρουν μεγάλο περιθώριο δράσης. Άλλωστε η Σαντορίνη, ως έδρα της Dive In Action, βρίσκεται όλο τον χρόνο στο επίκεντρο της προσοχής. Όλες οι φετινές στοχευμένες δράσεις υποβρύχιων καθαρισμών και παρατηρήσεων, όπως κρίνεται απαραίτητο για τη συγκέντρωση στοιχείων, θα γίνουν στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Οι δράσεις σε άλλα νησιά των Κυκλάδων θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη