22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη και Κεφαλλονιά σε δημοφιλή ταξιδιωτική εκπομπή της Κίνας

Share

Τη μεγαλύτερη τουριστική προβολή στο κινεζικό κοινό των τελευταίων ετών είχε η Ελλάδα στις 9 και 16 Οκτωβρίου, με τη μετάδοση δύο επεισοδίων της κορυφαίας ταξιδιωτικής εκπομπής “Feel the world”, που ήταν αφιερωμένα στην Σαντορίνη και στην Κεφαλλονιά. Τα επεισόδια μεταδόθηκαν από την ψηφιακή βίντεο-πλατφόρμα IQIYI (το κινεζικό Youtube), το μέσο κοινωνικής δικτύωσης WEIBO και το BTV.

Τα γυρίσματα των δύο επεισοδίων με πρωταγωνίστρια τη δημοφιλή Κινέζα ηθοποιό Dilireba Dilimulati, πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο ύστερα από πρόσκληση της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας και την κάλυψη μέρους των αεροπορικών εισιτηρίων της πολυμελούς κινεζικής αποστολής, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, τοπικών φορέων των δύο νησιών και ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τη μετάδοση των επεισοδίων αυτών είναι εντυπωσιακά:

  • Τα δύο επεισόδια κατέλαβαν την πρώτη θέση στη λίστα “Hot Topics” του IQIYI.
  • Το hashtag #Dilireba travel in Greece# στο Weibo έφτασε στο #1 του Travel Topic List με 1,4 δισ. views & 15.669.000 discussions.
  • Το hashtag της εκπομπής #Feel the World# στο Weibo έχει 2,73 δισ. views και 68.100.000 discussions.
  • Το hashtag “Dilireba wedding dress in Greece” στην βίντεο-πλατφόρμα “Douyin” έφτασε στο #1 της κατάταξης στις αναζητήσεις της πλατφόρμας.
  • Το hashtag “Dilireba recalls grandma in Greece” στο ενημερωτικό site “Today’s Headline” έφτασε στο #1 της κατάταξης στις σχετικές αναζητήσεις.
  • Αναρτήθηκαν διάφορα posts με το λογότυπο του ΕΟΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο της εκπομπής όσο και της κας Dilireba με πάνω από 615.000 views μέχρι στιγμής.

Η εκπομπή “Slow life: Feel the world”, η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία celebrity travel reality show, μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 2018 από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης SINA WEIBO και απέσπασε πάνω από 400 εκατ. προβολές και πάνω από 1,5 δισ. topic views. Η εκπομπή ακολουθεί δημοφιλείς επώνυμους καλλιτέχνες και influencers σε προορισμούς που οι ίδιοι επιλέγουν και απευθύνεται σε κοινό υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου.

Η κα Dilireba, οι οποία έχει περισσότερους από 63 εκατ. ακόλουθους στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης WEIBO, έχει λάβει τα τελευταία χρόνια σημαντικές διακρίσεις στην Κίνα, ενώ παράλληλα συνεργάζεται διαφημιστικά με φημισμένες διεθνείς εμπορικές φίρμες.

Στο μεταξύ, με τα θετικά μηνύματα ότι οι αφίξεις και οι κρατήσεις από την Κίνα προς την Ελλάδα καταγράφουν νέα αύξηση, διατηρώντας τη δυναμική της διψήφιας αύξησης της περσινής χρονιάς (+25,18 %), ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού International Luxury Tourism Market China 2019 (ILTM China 2019), που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2019.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ανακοινώθηκε η έναρξη από τον Ιούλιο του 2020 απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Σαγκάης από την Juneyao Air, σε συνάντηση του προέδρου της εταιρείας κ. Zeal Hong Laing με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κο Κωνσταντίνο Λούλη και τον γενικό πρόξενο στην Σαγκάη, κο Βασίλη Κονιάκο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη