Σαντορίνη: Σύσκεψη για το επαρχιακό οδικό δίκτυο

Σύσκεψη με αντικείμενο τις πρόσφατες ζημιές στο οδικό δίκτυο του Αθηνιού στη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και Επάρχου Π.Ε. Θήρας κ. Γιώργου Λεονταρίτη, ο οποίος και παρέστη.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, υποψήφιοι στον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι του συνόλου των τοπικών φορέων του νησιού, ο κ. Λεονταρίτης προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση των παριστάμενων αναφορικά με τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο του Αθηνιού, για την εξέλιξη των έργων στην περιοχή του Μονολίθου, αλλά και για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ευρύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης.

Είχε προηγηθεί πολύωρη επιτόπια αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στον Αθηνιό, συνοδεία της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τριών μηχανικών της ίδιας Υπηρεσίας.

[adning id="140783"]

Όσον αφορά στον Μονόλιθο, ο κ. Λεονταρίτης έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο και ήδη από σήμερα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης του εργολάβου στο έργο, κάτι που κατέστη εφικτό έπειτα από την άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής και την καταλυτική απόφασή της να ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κηρύσσοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, η ολοκλήρωση του έργου στον Μονόλιθο αναμένεται εντός του Ιουνίου.

Εκτός από τα έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί μέχρι σήμερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ανακοίνωσε την προκήρυξη και νέου έργου οδοποιίας και αντικατάστασης πινακίδων σήμανσης, προϋπολογισμού 750.000€. Συνολικά, για το οδικό δίκτυο του νησιού, την τελευταία τετραετία έχει διατεθεί το ποσό των 7.700.000€.

“Η ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της Σαντορίνης, μιας εκ των “ναυαρχίδων” του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής μας Αρχής, γεγονός που αποδεικνύεται κι από τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε για την αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν “σηκώνει” αναβολές, ούτε καθυστερήσεις. Επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεπερνούμε όσα εμπόδια μας καθυστερούν από την επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας στους χρήστες του οδικού δικτύου της Σαντορίνης” δήλωσε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη λήψη ομόφωνης απόφασης για συγκρότηση αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τον Δήμαρχο Θήρας και εκπροσώπους των φορέων του νησιού, η οποία θα μεταβεί στα υπουργεία Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών & Μεταφορών, προκειμένου να θέσει τα θέματα που αφορούν στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, η εν λόγω συνάντηση κρίνεται πλέον επιτακτική, μετά και τα νέα προβλήματα που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Αθηνιού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη