Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας “οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις 9 και 10 Απριλίου 2019 στη Σαντορίνη, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους, δημιούργησαν έντονη καταπόνηση των χερσαίων τμημάτων του λιμένα του Αθηνιού με αποτέλεσμα η υπό κατασκευή προβλήτα, εντός του εργοταξίου, να υποστεί καθίζηση με κλίση προς τη θάλασσα. Ανάλογες ζημιές υπέστησαν και άλλες θέσεις του λιμένα”.

Για τον έλεγχο της κατάστασης του λιμένα και την εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 θα επισκεφθεί τη Σαντορίνη κλιμάκιο ειδικών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρεται επίσης ότι “οι προγραμματισμένες εργασίες επισκευής του Λιμένα Αθηνιού, που το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ανέθεσε, σύμφωνα με τις μελέτες που εκπόνησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, θα συνεχιστούν κανονικά”.

Αθηνιός, 20 Μαρτίου 2019 | Εργασίες στο πλαίσιο του έργου ανακατασκευής των προβλητών του λιμένα | Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Σε προγενέστερο χρόνο ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος είχε ζητήσει από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση με θέμα την στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Θήρας. Οι συναντήσεις είναι καθορισμένες για την Παρασκευή 12/4 και θα πραγματοποιηθούν με τον Δήμαρχο να ενημερώνει σχετικώς και για τις νέες εξελίξεις στο λιμάνι του Αθηνιού.

Με έγγραφό του και τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη να συντονίσει, υπό την ευθύνη του, την παραπάνω αναφερόμενη σύσκεψη με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, δηλαδή: Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, με θέμα τη νέα κατάσταση στο λιμάνι του Αθηνιού.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here