Η στροφή του τουρισμού σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης είναι το στοίχημα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, όπως δηλώνει εδώ και καιρό ο Υπουργός Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης. Η μεγάλη πρόκληση για το Υπουργείο δεν είναι άλλη από τη Σαντορίνη, ένας προορισμός διεθνούς εμβέλειας που δέχεται υψηλές πιέσεις από την έντονη τουριστική ροή.

Όπως είχε τονίσει προ ημερών, κατά τη συνέντευξη τύπου στην World Travel Market ο Υπουργός Τουρισμού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από το εξωτερικό σχετικά με τον υπερτουρισμό της Σαντορίνης, “πρέπει να έχουμε ενεργές πολιτικές διαχείρισης και των τουριστικών ροών και της συνολικής τουριστικής εμπειρίας. Αυτό θα το κάνουμε εκεί που η πίεση στις υποδομές είναι μεγαλύτερη και εκεί που το brand είναι παγκοσμίου επιπέδου”.

Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός ήταν ξεκάθαρος, τοποθετώντας τη Σαντορίνη στην αιχμή του δόρατος: “Πιλότος για τη μεταστροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον και την κληρονομιά μας θα γίνει η Σαντορίνη, η μοναδικότητα της οποίας την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι η διαφύλαξη του μοναδικού τοπίου, της παράδοσης και της παραγωγής του νησιού μέσα από συντονισμένες ενέργειες. Ξεκινάμε από τη Σαντορίνη, γιατί πιστεύουμε ότι η αλλαγή του τουριστικού μοντέλου από αυτό το σημείο εκκίνησης θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την παγκόσμια αγορά”.

Τόσο οι πρόσφατες δηλώσεις του κου Θεοχάρη, σε συνδυασμό μάλιστα με τις επανειλημμένες επαφές που έχει τον τελευταίο καιρό με τον Δήμαρχο Θήρας κο Αντώνη Σιγάλα, όσο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις τουριστικές εκθέσεις προμηνύουν σύντομα ριζικές αλλαγές και εξαγγελία στοχευμένων μέτρων για τη Σαντορίνη. Οψόμεθα…

Διαφήμιση

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με το εξαμβλωμα και την παρανομια στην Βλυχαδα θα κανουν κατι αφου θελουν να “”σέβεται το περιβάλλον και την κληρονομιά μας θα γίνει η Σαντορίνη, η μοναδικότητα της οποίας την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι η διαφύλαξη του μοναδικού τοπίου, της παράδοσης και της παραγωγής του νησιού μέσα από συντονισμένες ενέργειες “” ??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here