Ξανά στο Υπουργείο Τουρισμού ο Δήμαρχος Θήρας

Για τον στρατηγικό σχεδιασμό “Σαντορίνη Παγκόσμιος Προορισμός"

Ψηλά στην ατζέντα του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη εξακολουθεί να βρίσκεται η Σαντορίνη, εξ ου και η νέα συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα (12/11) το πρωί με τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη. Θέμα της συνάντησης ήταν η ολοκλήρωση των εργασιών για την πρόταση του στρατηγικού σχεδιασμού “Σαντορίνη Παγκόσμιος Προορισμός”.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Θήρας, η σημερινή 4ωρη συνάντηση αφορούσε στον “σχεδιασμό σύγχρονων πολιτικών, που θα δώσουν λύσεις στην επίλυση των προβλημάτων μας, αλλά και πρωτοβουλίες για πρωτοποριακές δράσεις αειφόρου ανάπτυξης”. Συζητήθηκαν επίσης κατά προτεραιότητα η ολοκλήρωση των έργων του Αθηνιού και του οδικού δικτύου, καθώς και η κατασκευή του “πρώτου λιμανιού” στο νησί.

“Σχεδιάζουμε πολιτικές που θα δίνουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του νησιού. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων” σχολίασε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia, ο κος Θεοχάρης είχε τονίσει πως η Σαντορίνη θα γίνει “πιλότος για τη μεταστροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον και την κληρονομιά μας”.

Στο μεταξύ, χθες (11/11) ο Δήμαρχος Θήρας και η Αντιδήμαρχος κα Σοφία Κίτσου είχαν συνάντηση με την κα Βούλα Διδώνη και τον κο Παναγιώτη Βουλέλη στην έδρα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΕΤ), σχετικά με τη μελέτη της φέρουσας ικανότητας της Σαντορίνης που εκπονείται από την ΕΛΕΤ. Ακολούθησε συνάντηση και με τον κο Κώστα Καρρά, αρχαιολόγο-ιστορικό και ιδρυτή της ΕΛΕΤ.

Τελευταία ενημέρωση: 12/11 – ώρα 16:35

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη