Με σημερινό (14/7) έγγραφό του προς τους ιδιοκτήτες σκαφών, τους αλιευτικούς συλλόγους, τα ναυτικά πρακτορεία και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων φύλαξης σκαφών, το Λιμεναρχείο Θήρας υπενθυμίζει ότι στην Κόκκινη Παραλία εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση από-επιβίβασης επιβατών από κάθε είδους σκάφος, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από καταπτώσεις βράχων.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται στους υπαίτιους οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη κατολίσθηση στην Κόκκινη Παραλία σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2013 και έκτοτε η πρόσβαση στην παραλία απαγορεύεται, καθώς εξακολουθούν να σημειώνονται μικρές ή και μεγαλύτερες καταπτώσεις βράχων.

Όπως περιέγραψε σε πρόσφατο τεχνικό σημείωμα ο αναπληρωτής καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας του ΑΠΘ κος Βασίλης Μαρίνος, που δημοσιεύτηκε στο Atlantea στις 21/6/2020, “το πρόβλημα της Κόκκινης Παραλίας είναι πολυσύνθετο, αφού παρουσιάζει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην επικινδυνότητα εκδήλωσης βραχοκαταπτώσεων, τη διατήρηση του τουριστικού ενδιαφέροντος με αποδεκτή διακινδύνευση, στην ανάγκη προστασίας του φυσικού της κάλλους και στις απαιτήσεις που θέτει το αρχαιολογικό περιβάλλον. Τονίζεται ότι η περιοχή καταλαμβάνεται για αρκετούς μήνες από μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Συνεπώς, η εκδήλωση ενός συμβάντος (μικρού ή μεγάλου) κατάπτωσης έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσει πολύ αρνητικές συνέπειες σε επίπεδο ανθρώπινων ζωών, αλλά ακόμη και σε μη τέτοια περίπτωση, σε επίπεδο τουρισμού της περιοχής.”

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here