Ουαλία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά

Σε 14ήμερη καραντίνα τίθενται οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από σήμερα το πρωί στην Ουαλία, προερχόμενοι από έξι ελληνικά νησιά, καθώς η κυβέρνηση της Ουαλίας διαφοροποιήθηκε για πρώτη φορά από τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα έξι ελληνικά νησιά που μπαίνουν στη λίστα καραντίνας είναι η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Λέσβος, η Πάρος και η Αντίπαρος. Το ίδιο ισχύει και για όσους επιστρέφουν από την Πορτογαλία (με εξαίρεση τις Αζόρες και τη Μαδέρα), από το Γιβραλτάρ και από τη Γαλλική Πολυνησία.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μεγάλο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 που συνδέονται με πτήσεις από τα ελληνικά νησιά, αλλά και με τη γενικότερη αύξηση κρουσμάτων στην Πορτογαλία που ξεπερνούν το όριο των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σε όσους επέστρεψαν από τη Ζάκυνθο ζητήθηκε να αυτοαπομονωθούν, καθώς σε μία πτήση προς το Κάρντιφ εντοπίστηκαν περισσότερα από 20 κρούσματα. Με τα σημερινά δεδομένα, αν δεν το κάνουν, έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα £1,000.

Θυμίζουμε ότι από χθες (3/9) η Σκωτία έχει επιβάλει 14ήμερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από όλους τους προορισμούς της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από το BBC


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη