Σεισμός μεταξύ Κάσου και Κρήτης αναστάτωσε τα ξημερώματα τα γύρω νησιά

Μεγάλο το εστιακό βάθος

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου στη 01:25 σήμερα (21/11). Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μεγάλο, στα 56 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης, στη Σαντορίνη και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί ζημιές.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην οπισθοχώρα του ελληνικού τόξου και κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το μεγάλο εστιακό του βάθος. Παρ’ όλα αυτά, έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη ακτίνα στην επιφάνεια.

Εξήγησε ότι αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν πλούσια μετασεισμική ακολουθία και δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα. Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει σημαντική συνέχεια και ότι ακολούθησαν μόνο δύο μικροί μετασεισμοί.

Ο κος Λέκκας ανέφερε επίσης ότι αρχικά εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό, καθώς υπήρξε αυτή η πιθανότητα και αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί εξαρχής. “Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση για τσουνάμι, γι’ αυτό και ακυρώνεται η προειδοποίηση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”, τόνισε ο κος Λέκκας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη