Self test δύο φορές την εβδομάδα για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

Σε υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) δύο φορές την εβδομάδα θα υποβάλλονται, από αύριο Δευτέρα 10/5 και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η προμήθεια των τεστ θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Tα τεστ που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από αύριο Δευτέρα 10/5, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ που τους αναλογούν από την Πέμπτη 13/5.

Τα αποτελέσματα και των δύο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην σχετική πλατφόρμα του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”, με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου “Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος Covid-19 Test”.

Την εβδομάδα 10-16 Μαΐου 2021 τα αρμόδια για την εφαρμογή της προαναφερθείσας ΚΥΑ ελεγκτικά όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη