Σαντορίνη: Σεμινάρια για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για μαθητές και ενήλικες

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Κ.Υ.-Γ.N. Θήρας διοργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για μαθητές και ενηλίκους με θέμα την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η διδασκαλία της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στα σχολεία αποτελεί μία ευκαιρία για την εκπαίδευση ενός μεγάλου πληθυσμού, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών-ανανηπτών στην χώρα μας.

Δώδεκα εκπαιδευτές από Αθήνα και Χαλκιδική που συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών “Kids save lives”, θα βφρεθούν στη Σαντορίνη με σκοπό να εκπαιδεύσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση μέσα από τέσσερα σεμινάρια.

  • Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, όπου οι εκπαιδευτές θα βρίσκονται στο Μπελλώνειο στα Φηρά για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές του Γυμνασίου Θήρας, με κεντρικό μήνυμα πως με τα χέρια τους μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, παρότι είναι ακόμη παιδιά.
  • Την Τρίτη 22 Μαΐου οι εκπαιδευτές θα συνεχίσουν την εκπαίδευση στους μαθητές του Γυμνασίου Μεσαριάς.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (22/5) 15:00-21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μεσαριάς θα πραγματοποιηθεί πιστοποιημένο σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS/ERC) για ενήλικες. Για πληροφορίες και προεγγραφές: κα Λαμπρινή Σιγάλα, τηλ. 6979228128, email labriboul@gmail.com
  • Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Γυμνάσιο Εμπορείου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

Το πρόγραμμα Kids Save Lives είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here