ΣΕΒΙΤΕΛ: Κατάλογος προμηθευτών συσκευασιών ελαιολάδου μιας χρήσης για τα εστιατόρια

Όπως είναι γνωστό από τις αρχές του χρόνου απαγορεύεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με χύμα ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης, ενώ πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν.

Το ελαιόλαδο πλέον οφείλεται να σερβίρεται σε σφραγισμένη, μη επαναγεμιζόμενη συσκευασία. Έτσι μία συσκευασία εφόσον ανοιχθεί θα πρέπει :
– είτε να χρησιμοποιηθεί στο σύνολό της,
– είτε να την πάρει μαζί του ο καταναλωτής,
– είτε να επιστρέψει για χρήση στη κουζίνα, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί πλήρως και δεν την πάρει μαζί του ο καταναλωτής.

Οι σφραγισμένες αυτές συσκευσίες μπορούν να είναι σε διάφορα μεγέθη και να προσφέρονται δωρεάν ή να περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο του εστιατορίου και να χρεώνονται.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου), τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, όσο και οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έχουν αγκαλιάσει το μέτρο, ως μια προσπάθεια:
– βελτίωσης, προστασίας και ανάδειξης της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου,
– μεγαλύτερης διαφάνειας και νομιμότητας στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, και
– ακόμα πιο διασφαλισμένης προστασίας της υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού.

Προσπαθώντας να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης για την προμήθεια σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ελαιολάδου που προορίζονται για τον τελικό καταναλωτή (συσκευασίες μιας χρήσης), ο ΣΕΒΙΤΕΛ έχει ετοιμάσει κατάλογο με τις τυποποιητικές επιχειρήσεις-μέλη του που μπορούν να προμηθεύσουν τέτοιου είδους συσκευασίες.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη