Σημαντική διάκριση για το Decostore στα Commercial Interiors Awards

Όλη η Σαντορίνη σε έναν "τόπο"

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Design Ambassador κος Βασίλης Μπαρτζώκας κατά την απονομή του βραβείου στην κα Μαρία Σφυράκη (Maria Sfyraki & Associates) και στον κο Χριστόφορο Ζώρζο (Decostore)

Αύρα Σαντορίνης είχε η τελετή απονομής των βραβείων Commercial Interiors Awards που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, αναδεικνύοντας τα καλύτερα έργα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης που επιβεβαιώνουν την αξία της επένδυσης στην αισθητική των εμπορικών χώρων.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους επιχειρηματικούς χώρους που εντυπωσίασαν για την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους. Οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους, καθώς και οι συντελεστές σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης που διακρίθηκαν, γιόρτασαν μαζί με τους νικητές τη βράβευσή τους.

Βραβευθέντες και απονεμητές των βραβείων επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις τους την αξία των Commercial Interiors Awards για την υποστήριξη των επενδύσεων στην αρχιτεκτονική και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ως μέσο συνολικής αναβάθμισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κάθε κλάδο.

Ένα από τα χρυσά βραβεία της βραδιάς, στην κατηγορία Best Interior – Non Food Retail /Έπιπλα – Οικιακός Εξοπλισμός, απονεμήθηκε στο πρόσφατα ανακαινισμένο κατάστημα Decostore της Σαντορίνης, μαζί με το αρχιτεκτονικό γραφείο Maria Sfyraki & Associates που είχε και υλοποίησε την ιδέα για τη δημιουργία ενός concept store με θέμα Όλη η Σαντορίνη σε έναν “τόπο”.

Τμήμα των ανακαινισμένων εσωτερικών χώρων του Decostore – Φωτογραφία: Α. Ελευθεράκης

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται η φιλοσοφία πίσω από το νέο design του καταστήματος:

“Στόχος της αρχιτεκτονικής σχεδίασης στο σύνολό της είναι η δημιουργία ενός δραματικού, χωρίς φλυαρίες “τόπου” που συνάμα να αποδίδει με τον ελάχιστο δυνατό και λιτό τρόπο την μέγιστη μοναδική ομορφιά του φυσικού τοπίου της Σαντορίνης. Ο τόπος του καταστήματος, εσωτερικός και εξωτερικός, αντιμετωπίζεται όμοια με ηφαιστειογενή βράχο, που η λευκή του κορυφογραμμή κρύβει εντός της έναν παραδοσιακό οικισμό με κεντρική πλατεία, καλντερίμι, κάναβα και σημεία ανάπαυλας.

Λεπτομέρεια από τον εσωτερικό χώρο του Decostore – Φωτογραφία: Α. Ελευθεράκης

Ο σχεδιασμός με τις έντονες αντιθέσεις, τα καθαρά σχήματα αλλά και τους  λιτούς γεωμετρικούς όγκους, όλα βγαλμένα από τα σπάργανα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, αποσκοπεί στον αντικατοπτρισμό του ηφαιστειογενούς βράχου καθηλώνοντας τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι.

Η επιλογή των χρωμάτων, των υλικών και των ευδιάκριτων χαρακτηριστικών τους και πρωτίστως η διαχείριση του φωτός, όμοια με τις δραματικές σκιάσεις και εκτυφλωτικές αναδύσεις του τόπου, δημιουργούν ένα τοπίο ικανό να συνδέσει την ποιότητα του παρελθόντος και της παράδοσης με τη σύγχρονη ματιά και δημιουργικότητα.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την σκηνοθεσία της κίνησης, όμοια σε παραδοσιακό οικισμό, αναδεικνύοντας κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια.”

Μέσα στους ανανεωμένους χώρους του φυσικού καταστήματος στον Πύργο της Σαντορίνης, η Decostore by Zorzos Co. εξακολουθεί να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διακόσμησης για οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, ενώ το ίδιο concept θα έχει εφαρμογή και στο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη