Συντήρηση και ψηφιοποίηση του αρχείου της πρώην Κοινότητας Πύργου

Εγκρίθηκε με απόφαση Δημάρχου (186/2012) η σύναψη ετήσιας σύμβασης για τη συντήρηση και την ψηφιοποίηση του αρχείου της πρώην Κοινότητας Πύγου Καλλίστης Θήρας, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση.

Η εκτέλεση της παραπάνω εργασίας ανατέθηκε στο “Ινστιτούτο ΑΡΕΘΑΣ – Μεσογειακό ινστιτούτο παλαιογραφίας, βιβλιολογίας και ιστορίας των κειμένων”, το οποίο διευθύνει ο γνωστός παλαιογράφος Αγαμέμνων Τσελίκας, έναντι του ποσού των 2,5 ευρώ ανά σελίδα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αρχείο εγγράφων που διαθέτει ο Σύλλογος “Εστία Πύργου Καλλίστης” και που αφορά στην περίοδο 1821-1950. Την επιμέλεια του αρχείου έχει ο φιλόλογος κ. Γιάννης Γαλαίος.

Να σημειώσουμε ότι ο Πύργος Καλλίστης ήταν Δήμος από το 1834 έως το 1912 με γεωγραφικά όρια που ποικίλαν ανάλογα με την πάροδο των ετών και των Κυβερνήσεων της εποχής. Στις εικόνες που ακουλουθούν μπορείτε να δείτε τις τρεις πρώτες σελίδες του ΦΕΚ σύστασης του Δήμου Πύργου όπως και των υπολοίπων Δήμων των Κυκλάδων (ΦΕΚ 4/1835).

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη