Η εξέλιξη της Σαντορίνης σε “smart”, διεθνή κόμβο είναι το θέμα ειδικής συνεδρίας υπό τη γενική θεματική “CHANGING CITIES: Spatial, Design, Landscape & Socio-economic Dimensions” (ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: διαστάσεις χώρου, σχεδιασμού, τοπίου και κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης) στο 4ο στο είδος του διεθνές συνέδριο, που διοργανώνεται στα Χανιά από 24 έως 29 Ιουνίου 2019 και τελεί υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Αστικής Μορφολογίας του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτονικής των Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του συνεδρίου βρίσκονται θέματα που αφορούν τις ‘έξυπνες πόλεις’ ως προς το κατά τόπους περιβάλλον, την κινητικότητα και την οικονομία, ενώ εξετάζονται οι σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις των πόλεων. Πολεοδόμοι, χωροτάκτες, αρχιτέκτονες-μηχανικοί και αρχιτέκτονες τοπίου, γεωγράφοι και γεωλόγοι, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι και νομοθέτες καθώς και νέες φωνές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών θα ψηλαφίσουν τις νέες δυναμικές ανάπτυξης των τόπων.

Επιστήμονες και ειδήμονες καλούνται να παρουσιάσουν νέες προοπτικές για τη Σαντορίνη μέσα στο πλαίσιο ενός μοναδικού πολιτισμού κατοίκησης από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα. Την ειδική συνεδρία επιμελείται και προεδρεύει η Δρ. Ρίβα Λάββα, Επικ.Καθηγήτρια ΕΜΠ, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  στην οποία θα αναπτυχθούν αφηγήσεις, συνέργειες και νέες πρωτοπόρες ιδέες που θεμελιώνουν τον μοναδικό πολιτισμό κατοίκησης που συνδέει το τοπίο με το τέχνημα, με σκοπό τη σκιαγράφηση μιας ολοκληρωμένης μετάβασης της μητρόπολης Σαντορίνης σε μια ευτοπία του 21ου αιώνα – τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τους επισκέπτες.

Περισσότερα εδώ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here